•  La Fundació Gas Natural Fenosa i ACCIÓ col·laboraran en l’impuls de la internacionalització de les pimes i promouran els serveis de foment i assessorament de l’exportació entre les petites i mitjanes empreses a Catalunya.
  • El conveni de col·laboració ha estat signat avui pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà.
El conseller delegat d’ACCIÓ - l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació-, Joan Tarradellas, i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, han signat un conveni mitjançant el qual ambdues entitats col·laboraran per ajudar a les petites i mitjanes empreses catalanes a iniciar les seves exportacions.
 
En virtut d’aquest acord, la Fundació Gas Natural Fenosa i ACCIÓ realitzaran actes formatius i de foment de la internacionalització de les pimes i promouran conjuntament els serveis de foment i assessorament de l’exportació entre les petites i mitjanes empreses a Catalunya.
 
Aquest conveni s’emmarca en el Programa Primera Exportació de la Fundació Gas Natural Fenosa, que té per objectiu formar i assessorar gratuïtament les pimes que vulguin fer la seva primera exportació. La iniciativa se centra a acompanyar les pimes a donar els primers passos en l'àmbit de l'exportació a qualsevol part del món, a través d'un complet pla de formació gratuït i continu que inclou sessions formatives presencials i en línia, assessorament i tutories personalitzades a través de les quals els participants podran adquirir coneixements en temes com màrqueting internacional, gestió empresarial i formació de preus, entre d'altres.
 
De la seva banda, ACCIÓ ofereix a les empreses catalanes diversos programes per iniciar-se en l’exportació. Durant l’últim any, hi han participat prop de 330 pimes, la meitat de les quals han incorporat en finalitzar el programa una persona al departament d’exportació. El 67% dels mercats de destí prospectats eren europeus (França, Alemanya, Regne Unit i Itàlia, entre d’altres). El nombre de comandes rebudes de l’estranger va augmentar un 103% durant l’estada al programa i les exportacions per cada empresa van incrementar-se en 36.500€. ACCIÓ ha obert fins al 18 de desembre noves convocatòries per als programes Empresa Exporta i Iniciació a l’Exportació: http://accio.gencat.cat/comenca-exportar
 
El programa Primera Exportació de la Fundació Gas Natural Fenosa es va crear l'any 2001 a l'Argentina i s'ha implantat aquest any per primera vegada a Espanya. Per participar al programa, les empreses interessades han d'aportar un CIF i inscriure's en el programa a través del web www.fundaciongasnaturalfenosa.org.
 

1  

Fitxers adjunts

imatge

imatge
JPG | 1525