Publica un decàleg per a l'estiu on destaca la priorització dels aliments frescos, de producció local i de temporada
 
També recomana l'ús de l'oli d'oliva verge extra i la inclusió de més llegums en els àpats
L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat un decàleg d'alimentació per als mesos d'estiu. En 10 punts recorda els hàbits saludables que es poden reforçar durant els mesos de més calor, en què es poden aprofitar les vacances per implicar els més joves en la tria i l’elaboració dels menús familiars. La priorització dels aliments frescos i de producció local i l'aprofitament de l'eclosió de les varietats de fruita de temporada per incrementar-ne el consum són altres punts que destaca el document.
 
Els consells posen èmfasi en la utilització de l'oli d'oliva per amanir i cuinar, amb preferència pel verge extra com a millor opció. L'Agència de Salut Pública també aconsella la priorització dels aliments integrals i la inclusió de més llegums en els àpats. Per la seva composició nutricional, rica en hidrats de carboni i proteïnes, poden constituir la base d’un excel·lent plat únic.
 
Així mateix, recorda la importància d’una bona hidratació i que l'aigua és sempre la millor opció per a fer-ho i treure la set. També ressalta que les begudes ensucrades només s'han de consumir de forma ocasional.
 
Més informació:
 
Alimentació saludable a l’estiu