La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut avís aquest matí, a les 10.28 hores, de la mort d’un banyista de 76 anys a la platja Torre Valentina de Calonge (Baix Empordà).
 
Segons les primeres informacions, un testimoni ha alertat el telèfon d’emergència 112 que un home estava inconscient dins l'aigua i que un banyista l’havia tret fins la sorra. En aquells moments estava a punt de començar el servei de vigilància de la platja, a càrrec de l’empresa Marsave, de manera que el socorrista ha fet les primeres maniobres de reanimació fins a l’arribada dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que s’hi han desplaçat amb 2 unitats.
 
L’home ha estat traslladat en estat molt greu fins a l’Hospital de Palamós, tot i que ja hi ha arribat mort. Es tracta d’un home de 76 anys i veí de Caldes de Montbui.
 
A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’ha mobilitzat una patrulla de la Policia Local de Calonge i 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
A la platja on ha passat l’incident encara no havia començat el servei de vigilància, tot i que els socorristes ja hi eren preparant el servei del dia. En el moment del succés encara no onejava la bandera de l’estat de l’aigua però les condicions pel bany eren bones. Ara hi oneja la bandera verda.
 
En el que portem d’estiu, 10 banyistes han mort al litoral de Catalunya.
  
Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.
 
 
 
Barcelona, 7 d’agost de 2014

1  

Imatges

Captura del visor platges

Captura del visor platges 126