Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Parc Natural del Delta du a terme accions per la protecció diverses zones naturals

query_builder   9 agost 2014 10:00

event_note Nota de premsa

El Parc Natural del Delta du a terme accions per la protecció diverses zones naturals

El Departament d’Agricultura i l’Obra Social “La Caixa” han renovat, un any més, el conveni de col·laboració per al desenvolupament d’actuacions de conservació de la biodiversitat a espais naturals protegits de Catalunya. En el cas del Delta, l’acció que s’està desenvolupant és la protecció de les àrees naturals del Serrallo i els Eucaliptus.
Vista aèria on es reflexa les zones delimitades i les zones per accedir a la platja
Vista aèria on es reflexa les zones delimitades i les zones per accedir a la platja
L’Obra Social “la Caixa” destina prop de 450.000€ per al desenvolupament d’actuacions de conservació de la biodiversitat a espais naturals protegits de Catalunya. Una col·laboració que se manté per sisè any consecutiu i que permet, per una banda, realitzar actuacions de conservació al medi natural i, per l’altra, contractar personal en risc d’exclusió social. A més, els projectes cerquen un retorn social, de benefici per al població local i per als visitants dels espies naturals del nostre país.
 
El projecte desenvolupat al Parc Natural del Delta de l’Ebre se va iniciar aquest mes de juliol i porta per títol Protecció de les àrees naturals del Serrallo i els Eucaliptus, especialment sensibles a l’impacte ocasionat per l’ús públic.
 
L’objectiu d’aquest projecte és compatibilitzar la conservació d’habitats d’interès amb la satisfacció de l’experiència dels usuaris, tot això potenciant el teixit econòmic de la població local afavorint la reinserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió social.
 
La configuració d’aquest espais naturals ha permès la consolidació d’un hàbitat d’interès de petites dunes (que no sobrepassen el metre d’alçada) i de la vegetació associada a les zones darrera la platja. Aquestes zones tenen un alt valor natural ja que s’hi troben plantes amb fortes adaptacions al medi i que alberguen petites colònies d’ocells nidificants. Amb aquesta actuació no s’impedeix l’accés amb vehicle a la platja. L’actuació consisteix amb la delimitació d’aquest espais fent una regularitzant racional del transit de vehicles.
 
En segon terme, l’actuació permetrà, en un futur, dotar a l’àrea d’un segment interpretatiu vinculat a la vegetació halòfila i psammòfila (plantes adaptades a sols salins i arenosos). El fet de afavorir la conservació d’aquest espai ha de generar un retorn cap a la societat.
 
L’obra s’està executant per mitjà de l’empresa Acsoi amb 4 usuaris amb risc d’exclusió social . El període de finalització serà a inicis de setembre.

2  

Imatges

Vista aèria on es reflexa les zones delimitades, i les zones per accedir a la platja

Vista aèria on es reflexa les zones delimitades, i les zones per accedir a la platja 335

Vista de la tanca perimetral instal·lada

Vista de la tanca perimetral instal·lada 2562

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia