Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura subvenciona un nou aparcament de vehicles al Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   10 agost 2014 09:49

event_note Nota de premsa

Agricultura subvenciona un nou aparcament de vehicles al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Es tracta d’un nou aparcament de 20 places a l’indret conegut com Font de la Costa, a la vall de de Cardós (municipi de Lladorre), que evita la congestió de vehicles en aquesta zona i des del qual es pot accedir a peu a través de senders senyalitzats als estanys del Port i Mariola, i a la ruta dels Estanys de l’Exili.
L’estany del Port, a la vall de Cardós, és un dels estanys d’origen glacial més visitats del Parc Natural de l’Alt Pirineu degut a la seva facilitat d’accés i el seu atractiu paisatgístic. Està situat a la capçalera de la vall de Cardós, al municipi de Lladorre. Cal seguir en vehicle 4x4 una pista forestal des de les Bordes de Quanca al llarg de 4km fins l’indret conegut com a font de la Costa. Des d’aquest punt s’accedeix a l’estany del Port per un sender a peu en 30 minuts i en 1h 30min a l’estany de Mariola, un dels més grans del Parc.
 
Des del mateix camí s’accedeix al port de Tavascan, on un itinerari transfronterer conegut com la ruta dels Estanys de l’Exili s’accedeix al poble d’Ustou, a l’Arieja (França). Aquesta ruta va ser molt utilitzada pels republicans que fugien cap a França durant la Guerra civil Espanyola, i posteriorment per jueus i perseguits en direcció contrària que fugien de la barbàrie nazi.
 
Aquest atractiu ha suposat un problema sovint de capacitat de vehicles al final d’aquesta pista forestal, sobretot a l’estiu, degut al poc espai disponible, ja que sols hi cabien 4 vehicles. Per aquest motiu a l’ajuntament de Lladorre se li va concedir un ajut de 30.000 € a través de l’ordre d’espais naturals protegits del 2013 del Departament d’Agricultura per realitzar un nou aparcament en aquets espai i ampliar l’espai disponible a 20 places. L’actuació ha tingut un cost total de 40.343,33 €. Aquesta actuació també ha inclòs la construcció d’un aixopluc de pedra i llosa a l’aparcament per que els usuaris no es mullin en cas de tempesta, la senyalització direccional corresponent, la construcció d’una font de pedra i la millora dels primers metres d’accés a peu a l’estany.
 
Aquest aparcament s’ha inaugurat aquest divendres 8 d’agost per part del Director General de Medi Natural i Biodiversitat, Sr. Antoni Trasobares, en presència d’altres autoritats com el president de la Junta Rectora del Parc, el Sr. Agustí Lopez, i l’alcalde de Lladorre, el Sr. Salvador Tomàs.
 
Paral·lelament a aquest actuació, mitjançant un ajut forestal de 21.051,90 € del mateix Departament s’ha pavimentat amb formigó els trams de més pendent i que s’erosionen més sovint de la pista forestal d’accés a aquest aparcament, facilitant així l’accés dels visitants i el cost anual de manteniment d’aquesta pista.
 
Juntament amb la visita s’ha aprofitat per visitar també el nou mirador panoràmic del Corbiu, realitzat a finals de l’any 2012 mitjançant el conveni de l’obra social de “la Caixa” amb el Departament, que juntament amb la millora de diversos camins senyalitzats va suposar una inversió total de 60.000 €. Des d’aquest mirador s’observa una de les millors vistes de l’alta muntanya del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia