Mossos d'Esquadra

Detingut un comercial d'una empresa energètica per demanar un crèdit de 300 euros a nom d'una clienta a la Noguera

query_builder   9 agost 2014 12:41

event_note Nota de premsa

Detingut un comercial d'una empresa energètica per demanar un crèdit de 300 euros a nom d'una clienta a la Noguera

· Al detingut se l’imputa un delicte de falsificació documental i estafa
 
. Els Mossos també van imputar la seva mare implicada en els mateixos fets
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir el dia 5 d’agost a Balaguer (Noguera) un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic i una falta d’estafa. També es va denunciar penalment una dona, veïna de Lleida, pels mateixos fets.
 
A finals de juny una veïna de Ponts (Noguera) va denunciar que algú havia demanat una crèdit de 300 euros falsejant les seves dades personals. El descobriment el va fer arran d’una carta que va rebre el mateix dia de la denúncia, d’una empresa de minicrèdits que li exigia uns pagaments.
 
La dona sospitava d’un comercial d’una empresa comercialitzadora d’energia que va visitar-la a principis de juny. Aquest comercial li va demanar el DNI i la darrera factura de la llum a la víctima, amb l’excusa que li faria un abonament i uns descomptes en el subministrament de tot l’any. Posteriorment va fer trucar la dona a un número de telèfon en el qual, suposadament, havien d’activar l’oferta.
 
Arran de la denúncia, els mossos van iniciar les indagacions que van permetre identificar l’esmentat comercial, gràcies a la col·laboració de la companyia elèctrica, que era totalment aliena al fets. Seguidament es va contactar amb l’empresa que havia concedit el crèdit i es va localitzar el número de compte bancari en qual s’havien ingressat els diners.
 
Els investigadors van comprovar que la titular del compte era la mare del comercial de la companyia de la llum. També es va constatar que el presumpte estafador ja havia estat denunciat amb anterioritat per fets similars.
 
Amb aquesta informació, els mossos van detenir el 5 d’agost l’esmentat comercial i posteriorment li van prendre declaració com a imputada a la seva mare, per la seva presumpta implicació en els fets.
 
El detingut, que tenia antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l’obligatorietat de comparèixer al jutjat de guàrdia de Balaguer, quan sigui requerit.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 09 d’agost de 2014
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia