Empresa i Treball

Les platges catalanes han estat seleccionades en el projecte de Google Street View de visualització de paratges de costa de diversos països.

TELECOMUNICACIONS_TURISME

La Generalitat promociona els racons més inèdits de la costa catalana a través de Google

query_builder   14 agost 2014 13:32

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS_TURISME

La Generalitat promociona els racons més inèdits de la costa catalana a través de Google

  • Les platges catalanes han estat seleccionades en el projecte de Google Street View de visualització de paratges de costa de diversos països.
  • Es podrà navegar i visitar les Illes Medes virtualment des d’un vaixell, i com a fet inèdit es podrà visitar mitjançant StreetView la Meda Gran, illa d’accés no autoritzat.
  • Aquesta publicació a Street View és fruit d’un conveni de col·laboració entre la multinacional nordamericana Google i la Generalitat de Catalunya, signat el passat octubre.
Les platges catalanes han estat seleccionades en el projecte de Google Street View de visualització de paratges de costa de diversos països.
Des d’avui ja són visibles dins Google Maps (https://www.google.com) 40 indrets de costa catalana, gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica de Google. Aquesta publicació és la culminació del projecte de digitalització que va tenir lloc l’octubre passat, quan tècnics de Google i del CTTI –Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació-, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, van recórrer i fotografiar amb la tecnologia Street View diverses platges i cales de la costa catalana.
 
A més de recorreguts terrestres, el projecte també va incloure la fotografia amb vaixell, tot vorejant la costa, de tot el Cap de Creus, Delta de l’Ebre i Illes Medes, la qual cosa permet fer una visita virtual des del mar d’aquests indrets mitjançant Google Maps. Com a fet totalment inèdit, també és possible ja fer un recorregut virtual per la Meda Gran, illa a la qual no és possible accedir habitualment, en ser zona protegida del seu parc natural.
 
És el primer cop que una administració o govern ha treballat juntament amb Google per a un projecte d’aquesta magnitud, amb l’objectiu de potenciar l’atractiu turístic de Catalunya i posar en valor el seu patrimoni natural i paisatgístic.
 
Tecnologia Trekker

Google Street View ofereix l’accés virtual a aquests indrets de costa catalana gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no pot accedir. Catalunya ja va ser notícia per l´ús d’aquesta tecnologia l’abril passat, quan es va publicar a Google Maps, amb la tecnologia Street View, imatges panoràmiques de 16 dels principals monuments catalans, en una iniciativa promoguda per Google i la Generalitat, a través del Departament de Cultura i del CTTI.
 
Físicament, el Trekker és una “motxil·la” d’1,2 metres i 18 kilos de pes, que du incorporades una càmera de 15 lents, que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Aquestes imatges, un cop processades, s’incorporen a Street View, disponible dins Google Maps.
 
Aquesta tecnologia revolucionària, que forma part del projecte de digitalització global del planeta de Google, està permetent que tothom pugui accedir virtualment als indrets més espectaculars, remots i de difícil accés del món a través d’un ordinador, i obre les portes a possibilitats de promoció d’espais d’interès turístic, paisatgístic i cultural inimaginables fins fa molt poc temps.
 
Les 40 cales, platges i zones de costa a les quals es pot accedir virtualment són:
 
INDRET
 
 
                                                    
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia