La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, ha lliurat avui la Medalla Centenària del Departament a la senyora Maria Dolors Izern del Vescomptat de Cabanyes, a Calonge. A l’acte, que s’ha celebrat al domicili de l’homenatjada, hi han assistit familiars i amics, així com l’alcalde de Calonge i la regidora de Serveis Socials i Sanitat.
 
Maria Dolors Izern Pietx va néixer el 19 d’agost de 1914 a Vic. Va ser mestra en el centre fundat pel seu pare, Maurici Izern, a Vic. Donava classes sobretot de català i francès. Després de jubilar-se es va traslladar a viure a Calonge, on havia estiuejat molt de temps.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.