El Govern augmenta els recursos destinats a la contractació de joves investigadors a les universitats públiques ja que en les noves convocatòries predoctorals es concedeixen 38 ajuts més que respecte al 2011, l’any abans de l’inici del Pla de Doctorats Industrials. Les convocatòries de Formació de Personal Investigador (FI) i de Doctorats Industrials (DI), corresponents a l’any 2014, suposen 247 nous contractes per a joves investigadors. Una xifra que suposa que el nombre d’investigadors en formació que el Govern finança a les universitats públiques s’ha incrementat un18% durant el període 2011-2014.
 
D’altra banda, en els últims dos anys, la inversió del Govern en formació de joves investigadors mobilitza al sector privat a través del Pla de Doctorats Industrials. Així, es promou la col·laboració entre universitat i empresa, al mateix temps que s’afavoreix la transferència de coneixement al teixit productiu.
 
Mitjançant els ajuts FI, els investigadors i les investigadores que realitzen actualment la seva tesi doctoral s’integren en grups de recerca catalans per desenvolupar els coneixements i les habilitats que facilitin la seva integració al món professional de la recerca. Després de valorar el treball desenvolupat durant el primer any i els objectius i el pla de treball per a l’any següent, els investigadors poden optar a una renovació de dos any més.
 
Pel que fa al Pla de Doctorats Industrials, la principal característica és que la tesi que facin els investigadors en formació es desenvoluparà en el marc d’un projecte de recerca entre una empresa o institució i una universitat. Els costos de cada doctorat (retribució, costos associats, matrícula, ajuts a la mobilitat, entre d’altres) els assumiran al 50% l’administració i l’empresa o entitat. L’investigador en formació està contractat, des de l’inici, per l’empresa.
 
L’import per a les noves contractacions suposa una inversió de més de 9 milions d’euros durant els tres anys de formació. La despesa total en els programes de contractació de joves investigadors és superior als 20 milions d’euros.

1  

Fitxers adjunts

Contractes Joves Investigadors

Contractes Joves Investigadors
PDF | 235