El Govern aprova un nou decret que regula la Comissió de Preus de Catalunya
El Govern ha aprovat avui el Decret de la Comissió de Preus de Catalunya, òrgan col·legiat que té com a finalitat la intervenció en l’aprovació i la modificació dels preus de transport subjectes als règims d’autorització i de comunicació administrativa d’àmbit autonòmic. El decret estableix una nova adscripció de la Comissió, alhora que n’actualitza la composició i funcionament per motius d’eficiència i simplificació normativa.
La Comissió de Preus de Catalunya té com a competència essencialment autoritzar els preus i les tarifes que es proposen en l’àmbit del transport urbà de viatgers i de les companyies de ferrocarrils d’àmbit autonòmic, així com dels serveis públics en matèria d’abastament d’aigües, àmbits que es concentren actualment en el Departament de Territori i Sostenibilitat. Així, el nou Decret estableix que la Comissió, fins ara adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, passi a dependre del Departament de Territori i Sostenibilitat.
La Comissió de Preus de Catalunya també està formada per representants dels departaments competents en Administració local, economia, salut, agricultura, ramaderia i pesca, ocupació, energia, consum i seguretat industrial, comerç, i també per representants d’organitzacions empresarials, sindicals i de consumidors i usuaris.
El Govern modifica el reglament que regula el procediment administratiu davant d’incompliments en prevenció de riscos laborals a l’Administració pública
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui la modificació del Decret 193/2007, de 4 de setembre, que regula el procediment administratiu davant d’incompliments en matèria de prevenció de riscos laborals en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat. La modificació aprovada avui estableix que els ens locals s’acullin també a la regulació pròpia de l’Administració de la Generalitat, mentre no es reguli un procediment específic per a aquests ens. Actualment, s’hi aplica el procediment establert en l’Administració estatal.
La modificació pivota en la competència executiva en treball i relacions laborals i la competència exclusiva en règim local, respectant el principi d’autonomia local, reconegudes a l’Estatut d’autonomia de Catalunya (articles 170 i 160 respectivament).
El Govern destina 353.000 euros al Mercat de Música Viva de Vic
El Govern ha aprovat concedir una subvenció de 353.000 euros per a la realització de la 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que se celebrarà del 18 al 21 de setembre. El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), atorgarà la subvenció a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic.
El Mercat de Música Viva de Vic és l’aparador principal per a la música catalana i un punt de trobada ineludible per a professionals del sector de la música. El mercat vol estimular la relació entre autors, intèrprets, mànagers, discogràfiques, editors, promotors, programadors, mitjans de comunicació i empreses de serveis. També pretén facilitar el contacte entre tots els professionals del sector per tal que intercanviïn informació, i impulsar la promoció i contractació de noves propostes musicals.
El Govern dóna suport al Mercat de Música Viva de Vic com a eina de difusió i comercialització de productes musicals fets a Catalunya, i també com a plataforma per donar a conèixer algunes de les propostes més interessants del panorama musical.
La 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic oferirà prop de 60 concerts, dels quals una vintena són estrenes oficials de nous treballs discogràfics. Les actuacions de grups catalans representen el 50% de la programació d'aquesta edició, que, com a novetat, acollirà la Fira Music, una trobada per comprar i vendre instruments nous i de segona mà.