Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí presenta al Govern el Pla de Desenvolupament del Litoral

query_builder   26 agost 2014 14:43

event_note Nota de premsa

Pelegrí presenta al Govern el Pla de Desenvolupament del Litoral

El Pla impulsa potenciar les activitats relacionades amb les activitats nàutiques d’esbarjo
 
Aquest és un compromís de les resolucions adoptades pel Parlament de Catalunya
El conseller Pelegrí durant la roda de premsa
El conseller Pelegrí durant la roda de premsa
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presentat el Pla de desenvolupament del litoral i de les comarques catalanes amb aigües continentals i/o fluvials.
 
En aquests moments Catalunya disposa d’un Pla de Desenvolupament Rural vinculat a les polítiques que estableix les Política Agrària Comuna ( PAC).
 
Des del Govern, i així s’ha anat treballant en els últims mesos, es creu que també Catalunya ha de disposat d’un Pla de desenvolupament del nostre litoral i també específicament d’aquelles comarques que disposin d’aigües continentals i fluvials  amb activitats i aprofitaments nàutico aquàtiques . A més, així va quedar aprovat pel Parlament de Catalunya en la seva resolució 739/X sobre el món agrari.
 
Les condicions immillorables per al desenvolupament de les activitats nàutiques d’esbarjo a Catalunya, amb un clima suau, una preuada franja litoral i un gran nombre d’espais fluvials i embassaments, entre d’altres molts atractius, han permès el seu desenvolupament i diversificació, disposant avui dia d’un ampli ventall d’activitats que recull des de les més tradicionals a d’altres recentment incorporades, constituint  una oferta que cerca arribar a tots els públics i satisfer les expectatives dels aficionats més exigents i que creix i es diversifica any rere any, amb l’objectiu comú d’acostar el mar a la societat mitjançant la pràctica i ensenyament d’aquestes activitats.
 
Ara bé, malgrat aquest entorn favorable, ha dit el conseller, “manquen actuacions per tal de posar en contacte els diferents agents d’aquest sector, sovint dispers i atomitzat, establir sinergies entre el sector públic i privat i construir els fonaments per a un creixement ordenat i de qualitat. Aquestes accions són necessàries per garantir la continuïtat d’aquest sector, per assegurar les condicions per al foment i consolidació de noves iniciatives empresarials i  per cobrir la constitució d’una oferta segura i de qualitat.
 
Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha elaborat un pla que té com a finalitat desenvolupar les potencialitats de les comarques amb litoral o amb aigües continentals i/o fluvials de Catalunya. Aquest pla pretén dinamitzar les activitats vinculades a la nàutica d’esbarjo, dirigides tant a un públic local com a un sector turístic selectiu i de qualitat; i millorar la bioambientabilitat sostenibilitat econòmica, social del territori, aprofitant les oportunitats i creant les condicions favorables.
 
Per tal d’aconseguir aquest objectiu, el conseller ha explicat que per una banda cal determinar les oportunitats i les potencialitats de cada comarca per dinamitzar la seva economia lligada al litoral o a les aigües continentals i/o fluvials.  I de l’altra, cal determinar les actuacions a desenvolupar per establir les condicions que permetin aprofitar les oportunitats i potencialitats de cada comarca. L’últim pas, consistiria en integrar i vertebrar els diferents sectors implicats per afrontar els reptes de futur.
 
Aquest pla, que té una durada d’un any,  engloba les activitats vinculades als centres d’activitats marítimes (acadèmies nàutiques, centres d’immersió i centres nàutics) i a la pesca recreativa i a les activitats de pescaturisme i de turisme pesquer i aqüícola. Hi participaran tant les administracions públiques com els agents socials, com ara les cambres de comerç, associacions d’empresaris del sector nàutic, pesquer, de la restauració, entre altres.
 
Segons Pelegrí, ens trobem davant una elevada potencialitat del front marítim a Catalunya i amb la possibilitat d’establir sinèrgies entre els sectors de la pesca extractiva professional, el de les activitats marítim recreatives i el sector empresarial vinculat. “És un àmbit ple d’oportunitats, com ho demostra el fet que s’han tirat endavant iniciatives com ara el parc de pesca recreativa del Mediterrani o parc subaquàtic per al busseig recreatiu davant de Torredembarra. Per tant, entre tots plegats, administració i sector privat, hem d’assentar les bases per donar l’impuls definitiu que es necessita per progressar i encarar el futur amb garanties”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

El conseller Pelegrí durant la roda de premsa

El conseller Pelegrí durant la roda de premsa 1512

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia