Mossos d'Esquadra

Decomissats nou kilograms de dàtils de mar a les Cases d'Alcanar (Montsià)

query_builder   30 agost 2014 10:02

event_note Nota de premsa

Decomissats nou kilograms de dàtils de mar a les Cases d'Alcanar (Montsià)

 
· La recol·lecció d’aquesta espècie està prohibida perquè malmet greument l’ecosistema marí
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Terres de l’Ebre juntament amb inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) de la Generalitat van decomissar, el passat dissabte 23 d’agost, a les Casas d’Alcanar (Montsià) nou kilograms de dàtils de mar procedents del litoral valencià.
 
Els agents van observar un vehicle a la N-340 a prop del terme de les Cases d’Alcanar el qual sospitaven que podria repartir dàtils de mar a diferents restaurants de la costa ebrenca. En aturar el vehicle, els agents van identificar el conductor i van observar que transportava nou quilograms de dàtils de mar. Per aquest motiu, els inspectors de pesca de la DGPAM el van sancionar administrativament i van decomissar els dàtils de mar per retornar-los al mar. 
 
La recol·lecció d’aquesta espècie i la seva comercialització estan prohibides per la legislació comunitària i nacional ja que atesa la seva peculiaritat de créixer dins les roques és necessari destruir el substrat rocós del litoral per poder extreure’ls. Això es fa mitjançant punxons i martells o ,fins i tot, amb mitjans de percussió pneumàtica, la qual cosa malmet greument l’ecosistema marí i l’hàbitat d’altres espècies pesqueres d’interès comercial.
 
En ser un marisc il·legal, no es pot garantir la seva salubritat ja que es ven clandestinament i al marge dels centres de depuració i d’expedició autoritzats per a la comercialització dels bivalves.
 
 
Àrea de Comunicació,
Tortosa, 30 d’agost de 2014

3  

Fitxers adjunts

Foto dàtils 1

Foto dàtils 1
JPG | 319

Foto dàtils 2

Foto dàtils 2
JPG | 242

Foto dàtils 3

Foto dàtils 3
JPG | 135

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia