• El nou equipament, que obrirà les portes abans que acabi l’any, serà la biblioteca pública més gran del país
  • Mascarell: “Amb l’obertura d’aquesta biblioteca, Girona es converteix en referent bibliotecari respecte la qualitat de les seves instal·lacions”
Visita biblioteca
El Departament de Cultura ha iniciat el procés de trasllat dels fons bibliogràfic de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, que amb una superfície de 7.121 m2, serà la biblioteca pública més gran del país. La Biblioteca ha estat construïda per l’Estat i és gestionada pel Departament de Cultura, que va rebre les claus i la documentació tècnica de l’equipament el passat 1 de setembre.
 
El Departament de Cultura farà el trasllat de tot el fons bibliogràfic entre els mesos de setembre i desembre, amb una previsió de 5.000 documents de mitjana al dia. Quan entri en funcionament, abans que acabi l’any, el nou equipament desenvoluparà les funcions de biblioteca central comarcal i urbana.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que “amb l’obertura d’aquesta biblioteca, Girona es converteix en referent bibliotecari respecte la qualitat de les seves instal·lacions”.
 
Mascarell ha ressaltat que el Departament de Cultura “ha acceptat recentment les claus de Biblioteca de Girona perquè, ara que el Ministeri ha adjudicat obres d'entorn, entrarà en funcionament en condicions adients per atendre els ciutadans”. “Avui és una jornada de satisfacció i emoció: les biblioteques són realitats ben acollides i utilitzades per la ciutadania”, ha afirmat Mascarell.
 
La nova seu, que multiplica per set la superfície de l’equipament anterior, s’ubica a un nou edifici situat al carrer Emili Grahit. Ha estat dissenyada pels arquitectes  Mario Corea, Luis Morán i Sebastián Guerrico, que l’han ideat amb l’objectiu que pugui prestar un servei d’excel·lència i esdevingui un equipament de referència..
 
La nova Biblioteca Carles Rahola de Girona està especialitzada en publicacions de les comarques gironines. Comptarà amb un fons de amb 290.505 documents, dels quals 223.572 són llibres, 23.036 revistes, 10.500 audiovisuals, i 33.597 altre tipus de suports, com fullets, ex-libris, gravats, postals, etc.   
 
 

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Dossier de premsa: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola
PDF | 1090

Fotografia: Visita a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola (1)

Fotografia: Visita a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola (1)
JPG | 3370

Fotografia: Visita a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola (2)

Fotografia: Visita a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola (2)
JPG | 3285