Nous equipaments, nous programes i serveis de prevenció i atenció a la cronicitat principals objectius de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre
 
El director territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, ha valorat molt positivament els resultats de l’atenció assistència d’aquest primer semestre de 2014, gràcies als nous equipaments que el Departament de Salut ha posat en funcionament i nous programes de prevenció que "permeten oferir el màxim servei d’atenció a la ciutadania, la qual cosa ha fet que durant aquest període la situació hagi estat tranquil·la". En aquest sentit, Albert Gómez ha fet un balanç exhaustiu dels nous equipaments i nous programes d’activitat assistencial i també ha avançat nous reptes territorials.
 
Concretament, pel que fa a nous equipaments: està en funcionament el nou laboratori de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’Hospital de Tortosa, que analitza 2 milions de mostres l’any i que manté una col·laboració directa amb els hospitals de Tarragona, Bellvitge i Vall d’Hebron a Barcelona. S’han remodelat el consultori de Camarles i el nou consultori de Paüls està finalitzat a l’espera de l’equipament; a més s’han iniciat les obres del nou consultori de Campredó i s’ha posat de nou en funcionament el telecomandament de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per a totes les proves radiològiques.
 
Pel que fa a nous projectes d’actuacions mèdiques que milloren notablement la qualitat de vida dels pacients, d’una banda s’ha implementat la reconstrucció mamària durant les mastectomies amb cirurgia plàstica a través d’un acord amb l’Hospital de Tarragona. D’altra banda, el director territorial de Salut ha avançat, que després de 2 anys de programa al Baix Ebre i un any al Montsià, el cribratge de Càncer de Còlon i Recte comptarà en breu amb un nou Servei de Digestiu, amb 4 llits, a l’Hospital de Tortosa per assumir la quantitat de proves que es duen a terme i "que ens permet anticipar el tractament entre 4 i 5 anys abans de l’aparició de la malaltia". Albert Gómez ha explica que "així ampliem aquest programa a finals d’any a la comarca de la Terra Alta i també treballem per implantar-lo a la Ribera d’Ebre amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics".
 
A més, el nou repte territorial del Departament de Salut passa per aconseguir un servei de Nefrologia a les Terres de l’Ebre, ja que fins ara només s’ofereix el servei d’hemodiàlisi a l’Hospital de Jesús a uns 100 pacients. Així es preveuen "noves instal·lacions i el nou servei de nefrologia per millorar la qualitat de vida dels pacients i poder fer ús de tècniques mèdiques més modernes com la diàlisi peritoneal, i que els pacients no hagin de traslladar-se fins a Tarragona", ha avançat Albert Gómez.
 
Finalment, des del Departament de Salut també es treballa en el programa d’atenció a la cronicitat per tal de facilitar un servei continuat a la gent gran que pateix malalties cròniques i complexes i que actualment són un total de 3.246 a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, es treballa en la definició d’un Pla d’Intervenció Individualitzada Compartida (PIIC) per facilitar-los una atenció directa i continuada.