• El conseller de la Presidència ofereix una conferència a Igualada amb motiu de la Diada del Tricentenari
  • Homs fa una crida a la participació a la Festa Nacional de Catalunya, i a una victòria moral i pacífica amb la millor eina possible: votant
El conseller Homs durant la conferència a Igualada

 

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha ofert aquest vespre a Igualada la conferència “300 onzes de setembre”, amb motiu del Tricentenari del 1714 i dins dels actes de la celebració de la Diada d’enguany. El conseller ha destacat que, tres segles després, el país manté ben viu el record del que va passar el 1714 i que “el que llavors va ser una derrota en tota regla, després s’ha demostrat que només ho va ser parcialment ja que, amb el pas dels anys, podem commemorar una victòria moral”.

A les portes de la Diada, el portaveu del Govern ha volgut remarcar que “Catalunya és una nació, com va quedar recollit al preàmbul de l’Estatut de 2006 i a la Llei 1/1980 –la primera que va aprovar el Parlament de Catalunya de la democràcia-, que ho és al servei d’un país i amb un compromís inequívoc amb l’exercici i reivindicació de la democràcia”.És per això -ha afegit el conseller- que aquella pàgina que se’ns va tancar fa 300 anys, ara estem en disposició de tornar-la a obrir, per concloure-la d’una manera diferent”. En aquest sentit, Homs considera que “estem en el moment més transcendent per al país dels darrers segles” i ara “allò que ens van prendre amb les armes ho podem recuperar amb la força del fet de votar”.

D’aquesta manera Homs s’ha referit a una “victòria pacífica” ja que, a diferència de 300 anys, “no seran els canons, ni els fusells, ni la violència les que facin decantar i decidir el nostre futur. Ara ho seran les ganes, la força, la convicció i la capacitat d’expressar-nos democràticament”.

Homs ha conclòs la conferència emfatitzant que “arribats fins aquí, només depèn de nosaltres” i per això ha fet una crida a la participació a la Diada “per demostrar la nostra capacitat d’unitat, acreditar que som un país seriós que fa les coses ben fetes i amb una ambició col·lectiva sense límits”.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Homs durant la conferència a Igualada

El conseller Homs durant la conferència a Igualada
JPG | 219