• Fins al 18 de setembre, els professionals poden introduir les seves propostes artístiques en un catàleg per tal que posteriorment els ajuntaments puguin contractar-les
  • El programa té com a objectiu contribuir a incrementar l’activitat i la qualitat de les programacions professionals dels equipaments 
  • En el que portem d’any, 559 professionals han presentat un total de 1.357 propostes al programa
 
El Departament de Cultura obre un nou període d’entrada de propostes i sol·licitud d’activitats en el Programa.cat, que ofereix ajuts a les programacions estables municipals d'arts escèniques i música. El Programa.cat és una eina pensada tant per als professionals, que poden donar a conèixer les seves propostes als programadors municipals, com per als ens locals, als quals els permet contractar a preus subvencionats i tenir accés a un catàleg de propostes que inclou condicions tècniques i de contractació. Poden accedir al programa tots els municipis que no tenen un conveni específic amb el Departament de Cultura com a mecanisme de suport.
 
L’objectiu principal del programa és contribuir a estabilitzar i incrementar l’activitat i la qualitat de les programacions professionals dels equipaments de titularitat pública, així com dels de titularitat privada amb els quals l’ajuntament o l’ens públic mantingui un acord de col·laboració.
 
El suport del Departament de Cultura es concreta en un catàleg obert de propostes artístiques que els programadors municipals poden contractar i als quals el Departament de Cultura subvenciona una part del caixet.
 
Enguany, i per primera vegada, el Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona uneixen les seves línies d’ajuda destinades a les programacions estables professionals d’arts escèniques i música. L’objectiu és construir un model estable i sòlid d’ajuts a la programació municipal.
 
 
Terminis del programa
Des del 8 de setembre, i fins al 18 de setembre (ambdós inclosos), està obert el període d’entrada de propostes a Programa.cat perquè els professionals puguin presentar-hi aquelles propostes d’arts escèniques i música, encara no introduïdes, que ja tinguin una contractació compromesa pel segon semestre de 2014 a Catalunya. D’altra banda, del 15 al 30 de setembre de 2014 (ambdós inclosos) restarà obert el termini de sol·licitud d’activitats a Programa.cat perquè els programadors municipals puguin sol·licitar-hi espectacles i concerts pel segon semestre de 2014.
 

Dades Programa.cat de 2014
En el que portem d’any, fins a l’1 de setembre de 2014, 559 professionals (companyies, agències de representació d’artistes, productores) han presentat un total de 1.357 propostes al programa. D’aquestes propostes presentades, un 49% són de teatre; un 38% de música; un 7% de dansa, i un 6% de circ. Pel que fa als àmbits, un 37% pertanyen a l’àmbit familiar i un 67% al no familiar.