Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat destina 4 milions d'euros per contribuir a la renovació de la planta hotelera de Catalunya

query_builder   16 setembre 2014 12:36

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat destina 4 milions d'euros per contribuir a la renovació de la planta hotelera de Catalunya

  • Aquests ajuts, que consisteixen en la bonificació del 2% del tipus d’interès dels préstecs que es concedeixin, compten amb la col·laboració de l’Institut Català de Finances i de l’entitat de garantia recíproca AVALIS
  • L’objectiu és posar al servei dels hotels catalans un programa per afavorir la inversió que permeti rehabilitar i renovar els seus establiments i millorar així la seva competitivitat.
  • Aquests fons procedeixen de la “taxa turística”, que contribueix així a la millora de l’oferta
El DOGC ha publicat l’ordre que permet els hotels catalans sol·licitar els ajuts que dóna la Generalitat per rehabilitar la planta d’allotjament hotelera. Amb aquesta línia d’ajuts es preveu mobilitzar entre 40 i 50 milions d’euros en la rehabilitació de la planta hotelera catalana. Aquests ajuts es financen gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), l’anomenada “taxa turística”.
 
Els ajuts, amb un pressupost de 4 milions d’euros, consisteixen en la bonificació de 2 punts del tipus d’interès aplicat per l’Institut Català de Finances (ICF) als préstecs concedits als beneficiaris. L’ICF i l’entitat de garantia recíproca AVALIS actuen com a entitats col·laboradores en la gestió d’aquesta línia d’ajuts.
 
Poden ser beneficiaris/àries d’aquests ajuts les petites i mitjanes empreses, amb seu social o activitat a Catalunya, titulars d’un establiment hoteler amb més de 25 anys d’antiguitat ubicat en un municipi amb una població censada inferior a 50.000 habitants i que estiguin degudament inscrits al Registre de turisme de Catalunya.
 
Amb aquesta línia d’ajuts, la Generalitat continua donant acompliment al Pla estratègic de turisme de Catalunya 2013-2016 que determina, entre d’altres reptes, la posada en marxa d’instruments financers per millorar la competitivitat del sector turístic català i l’impuls de la rehabilitació de la planta d’allotjament obsoleta amb l’objectiu primordial de millorar l’oferta turística i estimular la seva renovació.
 
L’objectiu és posar al servei dels hotels catalans un programa d’ajuts per afavorir la inversió que permeti rehabilitar i renovar els seus establiment i millorar així la seva competitivitat. Les inversions mínimes previstes en aquests ajuts s’han establert per garantir una transformació real de l’establiment i aconseguir millores estructurals substancials i significatives. La naturalesa de les obres projectades, doncs, no ha de respondre a actuacions de manteniment d’instal·lacions o a la seva simple conservació, sinó que han de comportar una millora en la qualitat de l’experiència turística i ajustar-se a les directrius del Pla Estratègic, com ara millorar l’eficiència energètica i l’accessibilitat.
 
Actuacions a finançar
 
Seran subvencionables aquells projectes que compleixin les condicions següents:
 
a)    Una inversió mínima de reforma per llit segons categoria:
 
CATEGORIA
INVERSIÓ MÍNIMA/LLIT
Gran luxe
12.370,91€
5*
9.653,72 €
4* i 4s
7.538,72 €
3*
6.305,83 €
2*
5.953,33 €
1*
5.689.38€
 
 
b)    Per comptabilitzar aquesta inversió es tindrà en compte:
 
  • Els establiments hotelers que certifiquin que ja han realitzat inversions en reformes durant els 3 anys previs a la data de sol·licitud podran descomptar de l’import mínim de reforma la inversió ja realitzada. Així, tots els establiments que hagin dut a terme reformes en els darrers tres anys i n'efectuïn de noves es podran beneficiar de la mesura, sempre que la suma de la inversió assoleixi o superi l'import mínim exigit.
  •  El projecte de rehabilitació ha de complir amb les exigències mínimes d'eficiència energètica i d'accessibilitat.
 
El termini d'execució de les actuacions subvencionables serà d'un màxim de 2 anys comptats a partir de la concessió del préstec. L’import màxim del préstec per empresa o grup no podrà ser superior als 2.000.000 d’euros ni inferior a 100.000. El període per presentar les sol·licituds està obert fins el 31 de desembre de 2014 o fins exhaurir el pressupost.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia