Presentació conte DGR a Lleida
El director general de Recerca, Josep Maria Martorell, ha presentat avui a la Biblioteca Pública de Lleida el conte 1714.Trons, canons i un estel, que el Govern de la Generalitat de Catalunya impulsa, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, en el marc de la commemoració del Tricentenari.
 
El llibre és obra de Lorena Jiménez Torregrosa i conté il·lustracions d’Anabel Castillo Maza. Escrit en català i anglès, el conte explica com els fets del 1714 van canviar la història de Catalunya des de la perspectiva de dos nens, en Francesc i en Cesc, nascuts en dues èpoques molt diferents. Per aprofundir en aquesta  temàtica s'ha elaborat una webquesta (a la que es pot accedir a través del web https://sites.google.com/site/1714tronscanonsestel/home), que a més de facilitar  la lectura del llibre permet interactuar amb el lector i li ofereix activitats complementàries sobre els fets històrics relatats. 
 
Durant l’acte, el director general de Recerca ha afirmat que “amb aquest conte es vol reivindicar l’activitat de recerca en l’àmbit de la història”. En l’actualitat, ha afegit Martorell davant l’auditori infantil, “Catalunya és coneguda arreu del món pels seus científics i la qualitat de la recerca que s’hi fa”. En aquest sentit, ha destacat que des de la Secretaria d’Universitats i Recerca s’han creat eines com el portal Surtderecercapercatalunya.cat per “poder gaudir en família de la recerca que es fa al país”. Josep Maria Martorell ha estat acompanyat per la directora de la Biblioteca Pública de Lleida, Antònia Capdevila, a qui ha fet entrega d’una il·lustració commemorativa.  
 
La presentació de 1714.Trons, canons i un estel, a la qual han assistit alumnes de diverses escoles de Lleida, ha inclòs un exemple del procés d’il·lustració d’una narració, per part de la il·lustradora, Anabel Castillo, i ha finalitzat amb la lectura del conte a càrrec d’un contacontes.
 
Es distribuiran més de 42.000 exemplars d’aquest llibre entre les biblioteques públiques integrades en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, centres d’educació primària públics i privats, biblioteques municipals i privades, entre d’altres.
 
La distribució i promoció del conte 1714.Trons, canons i un estel és una de les accions que fa la Direcció General de Recerca de la Generalitat per difondre l’activitat científica i els seus protagonistes entre la població infantil. Altres accions i materials són Els contes de la Laura i el Joan, amb històries i exercicis interactius; la lectura d’aquests llibres a les escoles per part de contacontes, i la col·lecció de materials educatius multimèdia Personatges en joc. Aquests materials estan disponibles a l’apartat Ciència i Societat del web http://universitatsirecerca.gencat.cat/.

5  

Fitxers adjunts

Presentació conte DGR a Lleida

Presentació conte DGR a Lleida
JPG | 105

Auditori infantil a la Biblioteca Pública de Lleida

Auditori infantil a la Biblioteca Pública de Lleida
JPG | 94

Vinyeta del conte presentat a Lleida

Vinyeta del conte presentat a Lleida
JPG | 91

Conte "1714. Trons,canons i un estel"

Conte "1714. Trons,canons i un estel"
PDF | 6553

Comunicat presentació conte

Comunicat presentació conte
PDF | 49