Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges

query_builder   17 setembre 2014 10:55

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges

 
  • Les trucades al telèfon d’emergències 112 relacionades amb l’episodi de pluges han disminuït clarament en les darreres dues hores. El 112 ha rebut 194 trucades en tot l’episodi de pluges, només 15 d’aquestes entre les 8.00 i les 10.00 h del matí
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzat el darrer episodi de pluges que han descarregat amb força durant la nit arreu del territori, tot i que preveu que durant el matí encara podrà haver algun ruixat, amb major probabilitat al litoral i prelitoral central i nord, i que fins i tot podrà ser localment fort en algun punt del territori.
 
En les darreres dues hores han disminuït clarament les trucades al telèfon d’emergències 112, que només ha rebut 15 noves trucades entre les 8.00 i les 10.00 hores. En tot l’episodi de pluges (des d’ahir a les 21.00 hores fins ara) el telèfon d’emergències ha rebut 194 trucades relacionades amb les pluges, cap d’aquestes per incidències greus.
 
Per comarques, 91 trucades s’han fet des del Baix Empordà, 25 des del Baix Camp, 22 des de la Selva i 15 des del Barcelonès. Per municipis, des de Sant Feliu de Guíxols s’han fet 79 trucades al telèfon 112, 8 d’aquestes entre les 8 i les 10 del matí. La majoria de les trucades al 112 han estat per inundacions, obstacles a la calçada i incidències de trànsit (branques i bassals a la via).
 
De les trucades d’emergències, 120 han estat derivades als Bombers de la Generalitat, des de les 22 hores d’ahir fins a les 10 hores d’aquest matí, 8 dels avisos s’han rebut en les darreres dues hores i tots amb origen a Girona. Per demarcacions, s’han derivat 89 avisos a la Regió d’Emergències de Girona, 14 a Tarragona, 12 a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord i 5 a la Sud.
 
El telèfon d’emergències 112 també ha derivat 45 d’aquests avisos relacionats amb pluges als serveis municipals (brigades municipals, tècnics i voluntaris de protecció civil i policia local) a través de les seves policies locals i als Mossos d’Esquadra.
 
D’altra banda, voluntaris de diverses associacions de voluntaris de protecció civil (AVPC) han fet guàrdia durant aquesta passada nit i han actuat en incidències derivades de la pluja.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia