Educació

La consellera Rigau recorda a Gomendio que l'ensenyament de l'àrab a Catalunya respon a un acord previ entre el govern del Marroc i el govern espanyol

query_builder   17 setembre 2014 14:15

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau recorda a Gomendio que l'ensenyament de l'àrab a Catalunya respon a un acord previ entre el govern del Marroc i el govern espanyol

  • Les classes en aquesta llengua en horari no lectiu s’imparteixen des del curs 1991-92
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, recorda a la secretària d’Estat d’Educació, Montserrat Gomendio, que l’ensenyament de l’àrab s’emmarca en el conveni entre el Ministeri del Marroc i el Govern espanyol (BOE, 10 d’octubre de 1985), independentment de la legislació educativa.
 
Rigau recorda que, donat el gran nombre d’alumnes d’origen marroquí a les aules de les escoles catalanes, des del curs 1991-92 es fan classes d’àrab amb professorat nadiu en horari no lectiu.
 
Aquesta actuació s’emmarca en el conveni, encara vigent, signat entre el Ministeri d’Educació espanyol i el Regne del Marroc per a l’aplicació del programa LACM (Llengua Àrab i Cultura Marroquina) per organitzar classes de llengua àrab i cultura marroquina en els centres educatius que hi estiguin interessats.
 
La consellera d’Ensenyament ha recordat que la immigració marroquina té una presència important a Catalunya. “De fet, és la comunitat nouvinguda més gran i des de l’inici d’aquest acord 16.000 alumnes han passat per aquestes classes impartides amb professorat nadiu i pagat pel govern del Marroc”.
 
L’actual Pla Catalunya-Marroc (2014-17), aprovat pel Govern català, inclou la possibilitat de poder incorporar l’àrab de manera optativa com a segona llengua estrangera a secundària atès l’interès estratègic per a la internacionalització de l’economia que suposa el coneixement de llengües. A més, afermar i difondre les llengües d’origen dels alumnes nouvinguts és una riquesa personal i col·lectiva que recull el Marc per al Plurilingüisme del Departament d’Ensenyament.
 
A Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes algunes governades pel Partit Popular,  no hi ha cap centre on s’imparteixi religió islàmica.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia