- Un projecte coordinat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) que inclourà tots els municipis de les Terres de l’Ebre
- Xavier Pallarès: “l'inici de curs escolars ha estat infinitament positiu a les Terres de l’Ebre, amb un nou centre, un augment d’alumnes i de docents, i en la nova FP Dual i nous cicles formatius”
En la roda de premsa posterior al Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, el director territorial de Cultura ha anunciat que s’inicien en breu els treballs d’un nou projecte de Catàleg de béns immaterials de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera.
Així, “aprofitant l’experiència del Montseny, també Reserva de la Biosfera, treballarem en el catàleg del patrimoni immaterial, que serà coordinat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i confiem en la col·laboració de la Diputació de Tarragona” – ha explicat el director territorial de Cultura, Ferran Bladé, que ha afegit “és un treball de recopilació de tradicions, balls, festes, rituals, tècniques artesanals, etc., tot allò que valoritza el sentiment de les Terres de l’Ebre, tots els béns de cadascun dels pobles de l’Ebre, que tenen alhora un alt potencial turístic”
També el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat les bones dades turístiques d’aquests darrers mesos a les nostres comarques, així “s’han superat les 30.000 persones que han gaudit del riu Ebre amb les diverses activitats i esports que s’hi practiquen, a l’igual que l’augment del nombre de visitants als Espais de la Batalla de l’Ebre del Comebe, majoritàriament del país i que supera el d’anys anteriors”. Alhora ha explicat que fins al moment hi ha un total de 1547 habitatges d’ús turístics “que s’han donat d’alta i estem satisfets que les xifres hagin millorat els darrers mesos perquè permet també donar un millor servei al ciutadà. Amb tot, s’han obert 15 expedients sancionadors per incompliment de la llei” – Xavier Pallarès.
D’altra banda, el delegat del Govern ha volgut valorar l’inici del nou curs escolar 2014-15 d’aquest dilluns 15 de setembre, que “ha estat infinitament positiu a les Terres de l’Ebre, ja que comptem amb un nou centre, St. Llàtzer a Tortosa reclamat des de fa 20 anys i que ha suposat una inversió de 6’5 MEUR, i l’ampliació de l’institut Alfacs de la Ràpita; a més d’un augment d’alumnes que hem pogut cobrir amb un augment de docents i cap aula passa les ràtios establertes. També hem augmentat la FP Dual i noves línies en els cicles formatius, per tant, considerem un inici de curs francament bo a les nostres comarques”
En aquest sentit, també el director territorial d’Ensenyament, Antoni Martí, ha destacat “la normalitat” de l’inici del curs, tot i els 13 centres de les Terres de l’Ebre que s’adheriren a la campanya “Primer dia sense normalitat”. Així, Antoni Martí ha volgut remarcar que “algunes de les reivindicacions que es presentaren anaven contra els mateixos centres adherits com que les baixes no es cobreixen fins als 10 dies, quan als centres ZER es cobreixen del primer dia, o que faltava atenció quan algun d’aquests centres té la seva pròpia unitat d’educació especial. Entenem que és un manifest general però moltes reivindicacions anaven contra la pròpia realitat”
Finalment, el delegat del Govern també ha anunciat algunes properes inauguracions en el terreny esportiu a les Terres de l’Ebre com la d’aquest proper dijous, 18 de setembre, del nou pavelló poliesportiu a St. Jaume d’Enveja i la de la nova gespa artificial al camp de futbol de l’Ampolla el divendres 19 de setembre.