Interior

El conseller d'Interior i els comerciants catalans presenten la guia "Oberts a la prevenció d'incendis"

query_builder   18 setembre 2014 16:43

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior i els comerciants catalans presenten la guia "Oberts a la prevenció d'incendis"

  • El manual, fet per la CCC i el CG en col·laboració amb  la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) és pioner al sector i proporciona assessorament i normatives en matèria d’incendis als establiments comercials
  • El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha donat suport a aquesta iniciativa
Foto
El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona (CG) i la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) han presentat avui davant el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el director general de Comerç, Josep M. Recasens, la guia “Oberts a la prevenció d’incendis”, el primer manual a l’Estat sobre aquesta matèria i que està dirigida específicament als establiments comercials.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha volgut remarcat que “la guia no s'ha fet perquè hi hagi una situació d'alarma entre els comerciants però era necessària”. "La col·laboració del departament d’Interior amb els comerciants – ha dit- ja ve de lluny en qüestions policials, però ara amb aquesta guia s'obre des d'un altre àmbit”. Espadaler ha recordat també que “l'important, en un i altre cas, és posar l’accent en la prevenció i per aconseguir-ho és bàsica la corresponsabilitat”.
 
En aquesta línia, el director general de Comerç, Josep M Recasens, ha explicat que “el comerç no és només un negoci, és una funció de bon veïnatge, és un veí, i en aquest marc, és molt important vetllar per la seguretat”
 
Per la seva part, el president del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Miquel Donnay, ha mostrat la seva preocupació perquè “tot i que les xifres d'incendis a comerços no són alarmants sí que ens preocupa el cost dels desperfectes i en aquest sentit, les assegurances tot sovint no cobreixen el 100% del que es perd, sense oblidar les eventuals pèrdues humanes que se’n poguessin derivar”.
 
D’altra banda, la subdirectora general tècnica DGPEIS, Anna Martin, ha dit que “amb petites accions o nocions bàsiques de prevenció podem evitar incendis o minimitzar els seus efectes si s’arriben a produir”.
 
Aquest manual té com a objectiu donar una sèrie de recomanacions preventives (vies d’evacuació, instal·lacions elèctriques i senyalització, entre d’altres) a tenir en compte en els comerços per tal d’evitar incendis, així com proporcionar un assessorament ràpid de la normativa existent. Al mateix temps, també dóna consells sobre criteris d’actuació si malgrat tot es produeix un sinistre, amb la finalitat d’evitar danys a les persones i minimitzar les pèrdues, que habitualment acostumen a generar un cost molt elevat.
 
La publicació ha estat confeccionada pel Servei de Prevenció de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), en col·laboració amb el CG, la CCC i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), per ajustar-la a les necessitats del sector. Només el 10% dels sinistres a comerços corresponen a incendis, segons dades d’UNESPA, xifres que indiquen que el sector està conscienciat en la prevenció dels incendis. Tot i que el percentatge d’incendis a comerços és baix , suposa un alt cost per aquells establiments que els pateixen.
 
L’acte de presentació de la guia “Oberts a la prevenció d’incendis” ha comptat amb la presència del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, el director general del CCAM, Josep M. Recasens, el president del CG, Miquel Donnay, el director general de la DGPEIS, Ramon Parés, la subdirectora general tècnica DGPEIS, Anna Martin, entre d’altres.
 
 
Podeu trobar la guia en el següent enllaç:
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia