Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat rep el 1er Premi europeu CHARTS per la seva tasca a favor del turisme cultural i sostenible

query_builder   19 setembre 2014 11:10

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat rep el 1er Premi europeu CHARTS per la seva tasca a favor del turisme cultural i sostenible

  • El projecte Camí de Sant Jaume per a Tothom ha estat escollit entre 27 candidatures de tota Europa com a model d’excel·lència i bones pràctiques en el camp del turisme cultural i sostenible.
La Generalitat de Catalunya ha rebut el 1er Premi europeu CHARTS 2014 per la seva tasca a favor del turisme cultural i sostenible. El Camí de Sant Jaume per a Tothom, ha estat escollit entre 27 candidatures de tota Europa com a model d’excel·lència i bones pràctiques en el camp del turisme cultural i sostenible, per davant del projecte Hanseatic de la destinació de Vidzeme (Letònia) i del projecte Citadella del Vèneto italià. El guardó va ser lliurat en el marc de la clausura de la Conferència CHART, que va tenir lloc a Volos (Grècia) del 10 al 15 de setembre.
 
El jurat ha considerat que aquest projecte compleix amb els criteris necessaris per obtenir aquesta distinció: ser un model de projecte cultural adreçat a persones amb discapacitat; utilitzar les tecnologies TIC per oferir informació adaptada a visitants amb limitacions sensorials (en el web http://camidesantjaumeperatothom.cat/ s’hi poden trobar audio-guies amb llenguatge de signes); i ser un exemple de creació de producte turístic accessible.
 
Impulsat des de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el Camí de Sant Jaume per a Tothom té com a objectiu facilitar l’accés al tram català del Camí de Sant Jaume a aquelles persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o impediment sensorial (sords i cecs). A més, és un projecte que s’adiu perfectament al Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya, que estableix com un dels productes prioritaris a promocionar les rutes i itineraris per descobrir la cultura i patrimoni de Catalunya.
 
El projecte CHARTS (http://www.charts-interreg4c.eu) és una iniciativa europea focalitzada en el paper de la cultura i el patrimoni cultural com a valor afegit al desenvolupament del turisme sostenible. Compta de 13 membres d’11 països i 10 regions europees (com a membre català hi figura IBERTUR. Universitat de Barcelona) i està finançat pel fons del Programa de Cooperació Interregional de la Unió Europea (INTERREG IVC). El seu objectiu és compartir estratègies, metodologies i bones pràctiques en el camp del turisme cultural i sostenible entre les diferents destinacions europees que en formen part.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia