El conseller d’Agricultura s’ha mostrat convençut que “la zona de Catalunya i de la vall de l’Ebre té potencial per fer un alfals amb una qualitat de referència mundial”
moment de l'acte
moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director dels Serveis Territorials a Lleida, Jaume Fabà, ha assistit aquesta tarda, a Lleida, a l’Assemblea General Ordinària de Transalfals & La Vispesa.
 
Transalfals és una de les principals cooperatives farratgeres de l’Estat. Es va fundar l’any 1989 quan les cooperatives de Bellcaire d’Urgell, la Fuliola, Bellpuig, Castellserà, Linyola, Arbeca i Bellvís i la cooperativa Actel van establir aquesta cooperativa de segon grau per gestionar la producció de farratges.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut felicitar en la seva intervenció aquesta cooperativa per “aquests 25 anys de molt de treball, d’esforç col·lectiu i de recerca de contactes i mercats”. A més, ha volgut destacar que es tracta “d’un exemple de l’economia productiva catalana, de l’economia real, aquella que dinamitza i dóna vida al nostre país.”
 
En aquest sentit, cal dir que el DAMM està treballant per engegar un projecte pilot dins del nou PDR per millorar la qualitat dels farratges. Segons paraules del conseller, aquest projecte hauria “d’implicar les empreses més importants del sector de l’alfals català, tenir la possibilitat de fer-se extensiu a altres zones i materialitzar-se el pròxim any amb la constitució d’un grup operatiu on participessin diversos agents i on es poguessin establir uns objectius comuns.”
 
A més, seguint un dels objectius propis del Departament d’Agricultura, també s’està treballant per poder impulsar la internacionalització d’aquest producte.
 
Tal com ha confirmat Pelegrí, “el DAAM promou reunions entre el sector, els representants del PIF (punt d’inspecció fronterera) de Barcelona, l’AEFA (Associació Espanyola de Fabricants d’Alfals) i les autoritats competents per agilitar i coordinar totes les tasques exigides per poder dur a terme l’exportació.” 
 
Tot i que les requeriments de les autoritats xineses són complexos i exigents, el conseller ha volgut deixar clar que “treballem i treballarem per potenciar la figura de Transalfals com a soci comercial de la Xina.”
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.