Ports

El port industrial d'Alcanar rep el primer vaixell de 40.000 tones després del dragatge

query_builder   22 setembre 2014 12:46

event_note Nota de premsa

El port industrial d'Alcanar rep el primer vaixell de 40.000 tones després del dragatge

  • L’acord signat entre Ports de la Generalitat i Cemex ha ajudat a  impulsar l’activitat de la cimentera, permetre l’operativa de vaixells amb major càrrega, garantir la continuïtat econòmica i crear ocupació
 
Ports de la Generalitat
 L’acord entre Ports de la Generalitat i Cemex per potenciar l’activitat de la cimentera d’Alcanar i millorar la sortida dels seus productes al mercat exterior, a través del Port industrial d’Alcanar, comença a donar els seus fruits amb l’arribada del gran vaixell United Maderas.
 
El nou calat del port facilita que vaixells de gran tonatge puguin operar major capacitat de mercaderia. Fins ara, la càrrega màxima de mercaderia en aquest port era d’unes 25.000 tones en vaixells grans. Ara, el mercant United Maderas marca una fita històrica en ser el primer mercant que opera 40.000 tones de mercaderia, clínquer, al port d’Alcanar, que s’exportaran al continent africà. Així, segons les característiques tècniques de cada mercant es pot assolir un volum de càrrega de 50.000 tones de mercaderia per vaixell.
 
A quest mercant de bandera liberiana ha estat consignat per l’empresa Bergé Marítima, el vaixell va arribar aquest cap de setmana i treballarà fins dijous. El vaixell construït l’any 2011 té una eslora de 190 metres, un calat de 9,6 metres i un registre brut de 32.839 tones.
 
Inversió pública per dinamitzar el territori
 
La col·laboració publicoprivada permet promoure grans projectes arreu dels ports catalans que aporten riquesa i ocupació al conjunt del territori. En aquest context s’emmarca l’acord signat entre Ports de la Generalitat i l’empresa cimentera Cemex aquest any  per fomentar l’activitat del port d’Alcanar. 
 
Amb l’acord, la cimentera es compromet a mantenir un tràfic mínim d’1.120.000 tones de mercaderies anuals pel port d’Alcanar durant un període de 10 anys.
 
Per la seva banda, Ports de la Generalitat ha invertit 3 MEUR en la recuperació d’un calat de 12 metres de profunditat en el canal d’entrada del port d’Alcanar .Aquest dragatge ha donat a la infraestructura noves condicions tècniques que  faciliten l’arribada de vaixells més grans i amplien la capacitat exportadora dels productes de la cimentera. Així mateix, l’acord facilitarà a l’Administració portuària la possibilitat de gestionar operatives de tercers en el moll número 2.
 
El port d’Alcanar
 
El port industrial d’Alcanar amb dues dàrsenes i tres molls comercials (Moll número 1, Moll número 2, i Moll número 3), forma part dels ports de l’àmbit de Ports de la Generalitat. El port està atorgat en concessió administrativa a l’empresa Cemex que l’explota per al tràfic de les mercaderies produïdes a la cimentera d’Alcanar, principalment ciment i clínquer.
 
 
22 de setembre de 2014
 

1  

Imatges

El United Maderas al port d'Alcanar

El United Maderas al port d'Alcanar 3436

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 87

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia