• Un total de 20 empreses catalanes del sector dels productes del mar es promocionen en el saló internacional Seafood Expo Southern Europe
  • Prodeca organitza la participació agrupada a la fira Seafood Expo Southern Europe de Barcelona
Pelegrí durant la visita avui a la fira Seafood
Pelegrí durant la visita avui a la fira Seafood
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha inaugurat avui, a Barcelona, el saló Seafood Expo Southern Europe.
 
En el decurs de la inauguració, el conseller Pelegrí ha reclamat més suport de l’Estat davant la negociació de la nova Política Pesquera Comuna (PPC). Segons el conseller, en aquests moments s'estan treballant els últims detalls de la negociació dels fons de pesca i dels diners del repartiment de l'Estat en l'àmbit de la pesca i l’aqüicultura. “Com va passar en el cas de l'agricultura, seguim molt preocupats perquè l'Estat no tingui la temptació de quedar-se diners que van al sector, ja que de manera descentralitzada aquests diners són de més fàcil aplicació”, ha afirmat el conseller. “Per tant, demanem a l'Estat que tingui aquesta sensibilitat, que no ha tingut en l'àmbit de l'agricultura, per donar els diners que permetin al sector pesquer i aqüícola català poder sobreviure a les dificultats econòmiques que en aquests moments està passant”, ha afegit Pelegrí.
 
Seafood Expo Southern Europe se celebra del 22 al 24 de setembre a Barcelona. Durant aquests dies, la capital catalana esdevindrà l’epicentre del mercat pesquer, en formar part del conjunt de fires Seafood que s’organitzen a Brussel·les, Hong Kong i Boston.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) organitza, a través de Prodeca, la participació de 20 empreses catalanes en aquesta fira dedicada als productes del mar, amb l’objectiu de donar suport a la seva tasca de comercialització exterior i posicionament internacional.
 
Seafood Expo Southern Europe Barcelona reunirà els principals compradors i venedors d’aliments procedents del mar, interessats tant en l’atractiu potencial del mercat espanyol com en els de tota l’àrea mediterrània, a més dels mercats llatinoamericans. S’hi exhibirà l’oferta més completa de productes del mar frescos, en conserva, processats i congelats, i també serveis complementaris per al seu processament, conservació i logística.
 
En aquesta tercera edició, participen més de 160 d’empreses expositores i processadores de productes del mar, i s’espera rebre un gran volum de compradors d’aliments marins procedents de la distribució, en la seva majoria supermercats, hipermercats, restaurants, importadors, distribuïdors  i majoristes.
 
Gràcies a Seafood Expo Southern Europe, totes les categories de productes del mar estaran representades en un sol lloc, i el certamen oferirà noves oportunitats perquè compradors i venedors d’aquests productes accedeixin a aquest mercat líder, i proporcionarà un lloc per establir contactes professionals, descobrir nous productes i, en definitiva, fer negocis.
 
Innovació i servei
Les noves tecnologies, la innovació i la qualitat del servei són protagonistes de la cadena de producció i comercialització de les empreses del sector del peix, que cerquen una diferenciació en l’eficiència de processos i en la innovació de productes per satisfer una demanda creixent.

El sector del peix ha experimentat un augment continuat en els darrers anys, ja que el seu consum ha assolit rècords històrics arreu del món. Recollint dades des de l’any 2009 fins a l’any 2013, el consum mundial ha crescut més d’un 13%, i entre els anys 2012 i 2013 aquest increment ha estat d’un 3,52%. A més, s’espera que en els pròxims cinc anys el creixement mundial de consum de peix augmenti en el seu conjunt un 21,62% (2013 - 2018).

Europa representa un 10% del consum mundial, amb un nombre creixent de consumidors que decideix incorporar cada vegada més peix a la seva dieta alimentària. Així, l’any 2013, la mitjana del consum per càpita a Europa se situava en 22,8 kg per persona, encara lluny dels 54,5 kg per persona i any que presenta Taiwan.
 
La Xina, l’Índia, Indonèsia, el Japó, Corea del Sud, Rússia, el Brasil, els Estats Units, Espanya i Taiwan són els 10 principals països consumidors de peix.
 
Empreses participants
 
  • Aropesca - Arofish | peix fresc i congelat | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat
  • Barrufet | peix fresc i logística | Barcelona
  • Caviar Nacarii | caviar, esturió | Sant Just Desvern (Baix Llobregat) Novetats que presenta: Nacarii Premium, una nova gamma de productes de limitadíssima producció. Aquesta proposta és la més exclusiva de la marca i es caracteritza per la selecció acurada d’ous de mida excepcional. També presenta l’obertura d’una botiga a Vielha (Val d’Aran) on es comercialitza el caviar en els diferents formats d’envàs i s’ofereix la possibilitat de degustar maridatges amb diversos productes de tots els seus clients. Així mateix, ha estat guardonat amb una medalla d’or del Superior Taste Award, una iniciativa de l’International Taste & Quality Institute, amb seu a Brussel·les. 
  • Cocedero de Mariscos | llagostins, pop, peix fresc | Barcelona
  • Consignaciones del Mar | peix i marisc fresc i congelat | Barcelona
  • Federació Nac. Cat. de Confraries de Pescadors | peix i marisc fresc | Barcelona
  • Frigorífics Ros | peix fresc i congelat | Blanes (Selva) Novetats que presenta: hamburgueses de lluç i gambes, de bacallà i espàrrecs, de salmó i lluç, i de sardines i seitó.
  • Frimercat - Frigoríficos del Mercat del Peix | logística | Barcelona
  • Friusa - Frigoríficos Unidos | peix congelat | Barcelona
  • Gremi de Majoristes del Mercat del Peix | peix i marisc | Barcelona
  • Laboratorios DPA | additius alimentaris | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Laboratorios Fish & Tech | additius | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Maheso | congelats | Montcada i Reixac (Vallés Occidental)
  • Manet Import | cigala, llagostí, nècores | Barcelona
  • MarFish | pop, calamar, sípia | Barcelona
  • MERCABARNA | peix | Barcelona
  • Més Fred | sípia, calamar, gamba | Barcelona
  • Moray Fish | peix i marisc congelats | Barcelona
  • Rouremar Viladecans | anxoves en oli i lloms de sardines en vinagre | Barcelona
  • Wild Alaska Salmon | peix i marisc | Barcelona. Novetats que presenta: hamburgueses de salmó salvatge empanades.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

seafood

seafood 1679