Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: sense incidències greus tot i les intenses i abundants pluges d'avui al sud de les Terres de l'Ebre

query_builder   22 setembre 2014 20:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: sense incidències greus tot i les intenses i abundants pluges d'avui al sud de les Terres de l'Ebre

  • Protecció Civil manté l’Alerta del Pla INUNCAT perquè es manté la previsió de pluges intenses i abundants durant les properes hores a l’extrem sud
  • Es preveu que l’episodi s’allargui fins demà al migdia tot i que amb menor probabilitat a partir del matí.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de que es mantindran les pluges intenses i abundants les properes hores en especial a les comarques de la Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, on podran deixar acumulacions d’aigua significatives duran la nit.
 
Les pluges d’avui al sud de les Terres de l’Ebre no han causat incidències greus tot i que sí han descarregat amb intensitat i amb acumulacions importants, sobretot a les comarques del Montsià i del Baix Ebre.
 
El telèfon d’emergències 112 només ha rebut 10 trucades relacionades amb les pluges d’avui, cap per incidències greus. Per aquestes trucades s’han activat els Bombers de la Generalitat en dues ocasions i les diferents policies locals en sis ocasions.
 
L’SMC ha informat que, fins a mitja tarda, s’havien registrat les següents acumulacions d’aigua, totes a municipis dell sud del país: 73,1 l/m2 a l’Illa de Buda (Montsià), 69,5 l/m2 a Alfacs, 49,3 l/m2 a Roquetes (estació Caro), 43,2 l/m2 a Alcanar, 36,7 l/m2 a Horta de Sant Joan i 35,5 l/m2 a Batea, 70 l/m2 acumulats a Sant Jaume d’Enveja i a 64 l/m2 a Sant Carles de la Ràpita.
 
Degut a aquestes pluges els cabals de l'Ebre i dels diferents afluents i barrancs s'han anat incrementant durant el dia d'avui, tot i que s'han mantingut dins valors de normalitat fins al moment.
La previsió de l’SMC és que l’episodi s’allargui fins demà al migdia, tot i que amb menor probabilitat a partir de demà al matí. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta. 
Tot i que el front d'aquesta matinada descarregarà principalment al mar, per la seva proximitat al litoral, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució de matinada al litoral de les Terres de l'Ebre i del sud de Tarragona.
Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència en la conducció, sobretot a les zones afectades per les fortes pluges. També demana que la ciutadania no s’acosti a rius, rieres ni torrents i no creuar-los ni a peu ni amb vehicle. Tingueu en compte que, encara que es tracti d’un cotxe del tipus 4x4, el cotxe pot ser arrossegat amb poca alçada d’aigua. Tanmateix es recomana, davant la previsió que continuï plovent en les properes hores, no estacionar el vehicle en aquestes zones. 
A més, tingueu presents els consells del Servei Català de Trànsit (SCT) per a la conducció en situació de pluja.
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia