Direcció General de Comunicació

El Govern aprova destinar 8,7 milions d'euros a impulsar l'activitat dels 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya

query_builder   23 setembre 2014 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 8,7 milions d'euros a impulsar l'activitat dels 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya

  • El Consell Executiu ha acordat avui donar suport als plans d’actuació d’R+D d’aquests centres, que promouen la recerca industrial i la transferència de tecnologia com a mecanisme per millorar la competitivitat del teixit empresarial català
 
  • El 2013 van treballar amb prop de 2.000 empreses i van generar uns ingressos de 50,6 milions d’euros. Aquests centres compten amb més de 700 treballadors
 
El Consell Executiu ha aprovat avui destinar 8,7 milions d’euros a impulsar l’activitat d’R+D dels 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya, que formen part de l’anomenada xarxa TECNIO, dedicada a la investigació industrial i la transferència tecnològica. A través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, el Govern de la Generalitat donarà suport als plans d’actuació d’aquests centres, com a mecanisme per impulsar i millorar la competitivitat del teixit empresarial català.
 
Els beneficiaris d’aquest suport són ASCAMM; Barcelona Digital Centre Tecnològic; Barcelona Media; CETEMMSA; CTM Centre Tecnològic, i Leitat. L’activitat d’aquests centres, que treballen per a un ampli ventall de sectors industrials, se centra a fomentar projectes de recerca industrial que generen tecnologia diferencial. Es tracta d’un tipus de tecnologia que les empreses catalanes incorporen a través de contractes, llicència de patents o creació de noves empreses de base tecnològica.
 
L’impuls a l’activitat de recerca i desenvolupament s’emmarca en el procés d’integració dels 6 centres, que es concretarà en un període de 3 anys en un únic centre tecnològic de referència a Catalunya. Aquesta actuació està prevista en l’Acord pel Diàleg Social Permanent aprovat el mes de març passat.
 
L’any 2013, els Centres Tecnològics Avançats van treballar amb prop de 2.000 empreses i van generar uns ingressos de 50,6 milions d’euros. Compten amb més de 700 treballadors.
 
 
Els 6 Centres Tecnològics Avançats de Catalunya
 
  • Fundació ASCAMM (Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès): dedicat a les tecnologies de la producció, materials i nous productes, i comunicacions i TIC aplicades a la producció. Nanotecnologies, materials i processos de producció.
 
  • BDigital – Fundació Barcelona Digital (22@ Barcelona): dedicat a les tecnologies de la informació i la comunicació per a aplicacions en salut, ciutats intel·ligents i seguretat.
 
  • BM-CI - Fundació Barcelona Media Centre d’Innovació (22@ Barcelona): dedicat a l’àmbit de la comunicació, amb especial atenció a so, imatge, veu i llenguatge, social mèdia i visualització virtual.
 
  • Fundació Privada CETEMMSA (Tecnocampus, Mataró): dedicat a les tecnologies de deposició de materials per a la producció de materials i dispositius intel·ligents; està especialitzat, concretament, en electrònica impresa, flexible i plana, alternativa a l'electrònica de silici tradicional.
 
  • CTM Centre Tecnològic (Parc Central, Manresa): dedicat a tecnologies de materials, ambientals i energia, biomecànica, simulació i disseny innovador i processos de conformació.
 
  • LEITAT Acondicionamiento Tarrasense (Parc Orbital 40, Terrassa): dedicat sobretot als materials avançats, la química, la biomedicina, tecnologies de la producció. És un centre multidisciplinari i multisectorial.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia