Moment de la signatura del conveni UVIC-UCC i ICD
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, i el rector de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, han signat avui un conveni marc de col·laboració entre el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de les Dones de la UVic-UCC i l’ICD per al desenvolupament d’activitats conjuntes en l’àmbit dels estudis de gènere.
 
Montse Gatell ha explicat que “és una necessitat que el coneixement, que és el motor de qualsevol societat, es construeixi amb perspectiva de gènere i tenint en compte les aportacions de les dones en tots els àmbits. Contràriament, estarem construint una societat incompleta i a la qual mancaria el talent de la meitat de la població”.
 
El rector de la UVIC-UCC ha destacat que "cada dia que passa, la dona té un protagonisme més important, més definit i més influent en l'àmbit del coneixement. Això només pot ajudar a redefinir una societat més equilibrada i més ajustada al que són les necessitats reals de tota la població, sense exclusions ni distorsions interessades".
 
L’objectiu del conveni signat aquest matí és promoure les relacions de caràcter acadèmic per realitzar activitats de docència, recerca, estudis i projectes, així com accions de difusió i formació, entre altres.
 
L’ICD col·labora amb la UVIC-UCC amb un dels guardons dels Premis Universitat de Vic als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. El Premi Institut Català de les Dones distingeix els millors treballs de recerca sobre la visualització de l’acció social de les dones, la defensa dels drets de les dones en la lluita per la igualtat d’oportunitats o la violència masclista.L’objectiu és implicar i sensibilitzar la joventut en els valors de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
 
També s’ha establert una línia de treball en el marc del projecte #Connectades, un cicle de debats intergeneracionals per reconèixer i visibilitzar el llegat dels sabers femenins, així com en l’organització de les tertúlies científiques amb la participació de dones científiques, entre altres accions.