Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El govern català dóna suport la declaració sobre els boscos presentada a la Cimera del Clima de Nova York

query_builder   23 setembre 2014 14:11

event_note Nota de premsa

El govern català dóna suport la declaració sobre els boscos presentada a la Cimera del Clima de Nova York

  • Els boscos representen una de les solucions climàtiques més efectives econòmicament en la reducció de les emissions
Bosc
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pescar, Alimentació i Medi Natural ha fet arribar el seu suport a la Declaració de Nova York sobre els Boscos, que s'aprovarà avui en el marc de la Cimera del Clima, organitzada per les Nacions Unides. El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya també hi ha manifestat el seu suport, com a entitat representant de la societat civil.
 
En aquesta declaració es contemplen diferents accions per a reduir les emissions entre 4,5 i 8,8 mil milions de tones de cara a l'any 2030. Entre d'altres, es vol incidir en reduir almenys a la meitat la pèrdua de boscos naturals a nivell mundial de cara a l'any 2020, restaurar 150 milions d'hectàrees de terres degradades i de terres forestals per a l'any 2020 i arribar a 200 milions més l'any 2030.
 
També es donarà suport per a desenvolupar i implementar estratègies per a reduir les emissions forestals, i per enfortit la governança forestal. De cara a l'any 2015, es vol reduir les emissions derivades de la desforestació i de la degradació dels boscos com a part d'un acord climàtic post 2020.
 
Els boscos són una infraestructura clau per tal que l'escalfament global es mantingui per sota dels 2ºC, considerats el límit de seguretat. Les emissions de CO2 a l'atmosfera per efecte de la tala i crema d'arbres, i d'una altra biomassa, són responsables del voltant el 20% de les emissions totals de gasos d'efecte hivernacle (GEH).  A Nova York s'espera assolir compromisos clau relacionats amb el programa REDD + (Reducció d'Emissions de la Desforestació i la Degradació de boscos), la conservació i millora de les reserves de carboni i la gestió sostenible dels boscos en els països en desenvolupament.
 
Anualment, desapareix a nivell mundial més d'un milió d'hectàrees de bosc.
 
 

1  

Imatges

Bosc

Bosc 1130

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia