Sabadell: 34 casos (17 ingressats, 13 altes i 4 defuncions)
Ripollet: 5 casos (1 ingressat, 1 alta i 3 defuncions)
 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya continua les investigacions sobre els casos de legionel·losi declarats durant aquestes setmanes al Vallès Occidental
 
Actualment es treballa amb la hipòtesi de dos brots de la malaltia localitzats a Sabadell i Ripollet
Tal com s’està informant diàriament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) conjuntament amb els Ajuntaments de Sabadell i Ripollet continua la investigació dels brots de legionel·losi que s’han produït durant els darrers dies als municipis de Sabadell i Ripollet. En les darreres 24 hores no s’ha notificat cap nou cas, amb la qual cosa són 34 i 5 respectivament, el total de persones afectades fins el moment. No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia és de 10 dies com a màxim. En el brot de Sabadell, l’últim cas notificat va iniciar símptomes el dia 20 i en el de Ripollet l’últim cas notificat va iniciar símptomes el dia 16 de setembre.
 
Per tant, en el brot de Sabadell el total d’altes és de 13 i la resta, 17 pacients, continuen ingressats (15 a Parc Taulí i 2 a l’Hospital General de Catalunya). En el cas de Ripollet, un dels pacients ha estat donat d’alta i un altre està ingressat a l'Hospital del Mar. El total de pacients ingressats tenen edats compreses entre els 45 i els 94 anys i es tracta de pacients amb factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu o molt greu.
 
Des de l’Agència de Salut Pública es continua amb la investigació dels brots i s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, mentre es resta a l’espera dels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació.
 
Informació útil per als ciutadans
  • La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
  • La legionel·losi no es transmet de persona a persona.
  • Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
  • Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

1  

Fitxers adjunts

Brots de legionel·losi registrats en l'àmbit internacional

Brots de legionel·losi registrats en l'àmbit internacional
PDF | 128