Salut

Brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet

Sabadell: 35 casos (16 ingressats, 15 altes i 4 defuncions) Ripollet: 5 casos (1 ingressat, 1 alta i 3 defuncions)

query_builder   24 setembre 2014 12:37

event_note Nota de premsa

Brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet

Sabadell: 35 casos (16 ingressats, 15 altes i 4 defuncions) Ripollet: 5 casos (1 ingressat, 1 alta i 3 defuncions)

L’Agència de Salut Pública de Catalunya continua les investigacions sobre els casos de legionel·losi  declarats durant aquestes setmanes al Vallès Oriental.  Actualment es treballa amb la hipòtesi de dos brots de la malaltia localitzats a Sabadell i Ripollet
Tal com s’està informant diàriament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) conjuntament amb els Ajuntaments de Sabadell i Ripollet continua la investigació dels brots de legionel·losi que s’han produït durant els darrers dies als municipis de Sabadell i Ripollet. En les darreres 24 hores s’ha notificat 1 nou cas, amb la qual cosa són 35 i 5  respectivament, el total de persones afectades fins el moment. No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia és de deu dies com a màxim. En el brot de Sabadell, l’últim cas notificat va iniciar símptomes el dia 18 i en el de Ripollet l’últim cas notificat va iniciar símptomes el dia 16 de setembre.
Per tant, en el brot de Sabadell el total d’altes és de 15 i la resta, 16 pacients, romanen ingressats (15 a Parc Taulí i 1 a l´Hospital General de Catalunya). En el cas de Ripollet, un dels pacients ha estat donat d’alta i un roman ingressat a l'Hospital del Mar. El total de pacients ingressats tenen edats compreses entre els 45 i els 94 anys i es tracta de pacients amb factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu o molt greu.
Des de l’ASPCAT es continua amb la investigació dels brots i s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, mentre es resta a l’espera dels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació.
 
Informació  útil per als ciutadans
 
  • La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
  • La legionel·losi  no es transmet de persona a persona.
  • Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels   domicilis  particulars com de les fonts públiques.
  • Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia