Salut

Brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet

Sabadell: 35 casos (14 ingressats, 16 altes i 5 defuncions) Ripollet: 5 casos (Cap ingressat, 2 altes i 3 defuncions)

query_builder   25 setembre 2014 16:42

event_note Nota de premsa

Brots de legionel·losi de Sabadell i Ripollet

Sabadell: 35 casos (14 ingressats, 16 altes i 5 defuncions) Ripollet: 5 casos (Cap ingressat, 2 altes i 3 defuncions)

L’Agència de Salut Pública de Catalunya continua les investigacions sobre els casos de legionel·losi declarats durant aquestes setmanes al Vallès Occidental. Actualment es treballa amb la hipòtesi de dos brots de la malaltia localitzats a Sabadell i Ripollet.
 
Tal com s’està informant diàriament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) conjuntament amb els Ajuntaments de Sabadell i Ripollet continua la investigació dels brots de legionel·losi que s’han produït durant els darrers dies als municipis de Sabadell i Ripollet. El total d´afectats pels brots són 35 i 5 respectivament. En les darreres 24 hores s´ha produït una alta i una defunció del brot de Sabadell i s’ha donat d’alta el pacient ingressat del brot de Ripollet. No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia és de deu dies com a màxim. En el brot de Sabadell, l’últim cas notificat va iniciar símptomes el dia 18 i en el de Ripollet l’últim cas notificat va iniciar símptomes el dia 16 de setembre.
 
Per tant, en el brot de Sabadell el total d’altes és de 16 i la resta, 14 pacients, romanen ingressats (13 a Parc Taulí i 1 a l´Hospital General de Catalunya). En el cas de Ripollet, cap pacient roman ingressat. El total de pacients que romanen ingressats tenen edats compreses entre els 50 i els 92 anys i es tracta de pacients amb factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu o molt greu.
 
Des de l’ASPCAT es continua amb la investigació dels brots i s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, mentre es resta a l’espera dels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació.
 
Informació útil per als ciutadans
 
  • La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.

 

  • La legionel·losi no es transmet de persona a persona.

 

  • Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.

 

  • Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

 

 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia