·        El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas ha presentat avui el primer Catàleg de Finançament Alternatiu no bancari adreçat a pimes davant prop de 200 empresaris.
 
·        El Catàleg presenta per primera vegada un recull d’eines considerades alternatives al finançament bancari tradicional com són el micromecenatge de deute o el descompte de factures.
 
·        El document està estructurat en dues parts, capital i deute, i proporciona criteris d’inversió i les dades de contacte de cadascun dels proveïdors de finançament no bancari més actius al mercat català.
 
 
La Generalitat de Catalunya ha elaborat el primer Catàleg de Finançament Alternatiu no bancari per a pimes que facilita la cerca de recursos per créixer i ser més competitiu. El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, ha presentat aquest matí el Catàleg davant prop de 200 empresaris.
 
Per primera vegada un únic document recull un seguit d’eines considerades alternatives al finançament bancari tradicional com són el micromecenatge de deute (préstecs de poc import per part de petits inversors) o el descompte de factures (cessió dels drets de cobrament d’una factura a canvi d’un préstec), entre d’altres.
 
Tarradellas ha presentat el Catàleg com un exemple que “el que ha de fer el sector públic per les empreses és proporcionar-los productes útils, amb aplicació real i amb impacte”. Els instruments que avui s’han presentat posen de manifest “el compromís del Govern per afavorir i difondre entre les empreses instruments alternatius al finançament bancari” en una “aposta estratègica de futur” per aquest tipus de finançament.
 
Durant l’acte d’avui, representants de les eines de finançament que proposa el Catàleg, com The Crowd Angel o LoanBook, han explicat en què consisteixen cadascun dels intruments que presenta el Catàleg.
 
Aquestes eines s’estructuren en dues parts, capital i deute, que presenten 9 eines de finançament alternatiu al que ofereixen els bancs: micromecenatge de capital, inversors privats, capital de risc, capital d’inversió i mercat alternatiu borsari-MAB (capital); i micromecenatge de deute, descompte de factures, préstecs participatius i mercat alternatiu de renda fixa-MARF (deute).
 
Aquest nou document presenta més de 50 dels proveïdors més actius en el mercat català amb una descripció molt acurada de cadascun d’ells per tal d’aconseguir que l’empresa detecti d’una manera fàcil i ràpida aquells canals que encaixin amb el seu perfil. La descripció en mostra criteris d’inversió, dades d’activitat i de contacte així com algunes de les empreses en les que han invertit.
 
El Catàleg de Finançament Alternatiu està disponible a http://accio.gencat.cat/cataleg-financament-alternatiu
 
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Tarralledas, durant la jornada

El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Tarralledas, durant la jornada
JPG | 3134