Un total de 25 hotels de la ciutat de Barcelona participen enguany en aquest esdeveniment, organitzat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i que tindrà lloc entre el 13 i el 19 d’octubre
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, ha presidit aquest migdia, a Barcelona, la presentació de la tercera edició d’Hotels amb D.O., una setmana dedicada al vi català. L’acte també ha comptat amb la participació del regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi, així com del president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, organitzada per l’INCAVI, del Departament, i el Gremi d’Hotels de Barcelona i que tindrà lloc entre el 13 al 19 d’octubre, és divulgar el vi de les Denominacions d’Origen catalanes en els singulars espais que ofereixen els hotels de la ciutat.
Així, Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció assenyalat que “avui és un dia del qual hem d’estar orgullosos, perquè celebrem la tercera edició d’un esdeveniment que cada cop pren més rellevància, com és Hotels amb DO, una iniciativa a favor del vi català, que vol promoure el coneixement per part dels ciutadans del les excel·lències dels vins catalans amb Denominació d’Origen en els espais singulars que ofereixen els establiments hotelers de Barcelona”.
En aquest punt, Pelegrí ha volgut felicitar i fer un agraïment públic als 25 hotels que enguany participen d’aquest projecte i que acullen, per tercer any consecutiu, tastos de vins amb denominació d’origen catalana en els seus espais més emblemàtics, el que “ens ha de servir per a difondre les virtuts d’un consum moderat de vi, en el marc de la dieta mediterrània, considerada la més sana del món; demostrar que experiències de promoció d’aquests tipus són molt beneficioses per al sector vitivinícola català; i gaudir dels grans vins catalans en un ambient únic i exclusiu; i en el futur aquests hotels es poden convertir en un element essencial per a establir-los com a base per a rutes enoturístiques a tot Catalunya”.
Així doncs, el conseller ha valorat molt positivament aquesta iniciativa orientada a la promoció del vi català de qualitat, i ha afegit que també ha de servir per a augmentar el coneixement que el ciutadà té dels vins que es fan a Catalunya,
conèixer aquests vins de primera mà, atès que aquesta difusió es realitza mitjançant tastos personalitzats; i tenir una referència directa de la qualitat dels vins catalans en comparació d’altres vins.
Josep Maria Pelegrí ha remarcat la necessitat que els vins catalans de qualitat estiguin cada vegada més presents en la restauració de Catalunya: “resulta imprescindible que augmenti la presència dels vins catalans de qualitat en la restauració de Catalunya, no podem oblidar de cap manera el nostre mercat. Per a sortir fora primer hem de ser forts a casa nostra, cal reforçar la distribució del vi català als restaurants catalans. Tenim un mercat català que s’ha de consolidar, que s’ha d’incrementar. Hem de treballar tots junt per a què augmenti el consum de vi i cava català en la restauració de Catalunya. Vull encoratjar-vos a què treballem plegats perquè tenim una finalitat comuna. Hem de ser conscients que hem de competir millor en el mercat, i per tant cal tenir un projecte sòlid, un projecte que s’ha de basar en la qualitat”.
És per això que, en aquest punt, Pelegrí ha volgut donar les gràcies als promotors d’Hotels amb D.O, una iniciativa oberta a tots els ciutadans i que va néixer fruit de la col·laboració entre el Gremi d'Hotels de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i que compta amb el suport i la col·laboració de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
Val a dir que, com ha explicat el conseller, durant cada sessió es descobrirà els principis bàsics del tast i es donarà interessants consells pràctics, a més de conèixer les 12 Denominacions d’Origen (DO) catalanes i de tastar 6 vins en l’ambient únic i exclusiu que ofereixen els hotels de luxe de Barcelona. A més, enguany, com a novetat, es durà a terme un gran tast solidari per a recollir fons per a l’Obra Social Sant Joan de Déu, acte que tindrà lloc el 17 d’octubre, a les 19:00 hores, a l’Hotel Hilton Diagonal Mar. L’objectiu és reunir prop de 150 persones en el tast solidari més multitudinari de Barcelona.
I, entre les diferents activitats, els participants podran realitzar un tast multisensorial de música i cava, sessions de tast en primícia dels vins guanyadors dels Premis Vinari 2014, i dues sessions de tast en anglès amb l’objectiu d’obrir aquesta activitat als ciutadans de parla anglesa.
Els hotels participants són: Àbac Restaurant & Hotel, Claris, DO:Plaça Reial, El Palace, Gran Hotel La Florida, Mandarin Oriental Barcelona, Mercer Hotel Barcelona, Miramar Barcelona, Meliá Barcelona Sarrià, Hilton Diagonal Mar Barcelona, Hotel Rey Juan Carlos I, Ohla Hotel, Omm, Gran Hotel Central, Barceló Raval, Catalonia Ramblas, Crowne Plaza Barcelona – Fira Center, Renaissance Barcelona Fira Hotel, 1898, Catalonia Eixample 1864, Condes de Barcelona, Novotel Barcelona City, Catalonia Passeig de Gràcia, España i Hotel Neri.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.