La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presentat els detalls del dispositiu de votació de la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre. Segons la vicepresidenta, es tracta d’un procés “democràtic, legítim, presidit pel rigor, amb voluntat de transparència i plenament legal en estar fonamentat en una llei estatutària i constitucional com la de consultes no referendàries que ha estat aprovada per una àmplia majoria del Parlament”. “Hem treballat bé i tot estarà a punt per a la consulta del novembre”, ha afirmat la vicepresidenta.
Les dades principals del dispositiu de consulta són les següents:
- 2.718 locals de consulta
- 8.130 meses de consulta
- 10.800 urnes, 5.200 cabines, 6.700.000 paperetes bilingües i 8.600 paperetes trilingües, 7.000.000 sobres de votació
- 24.390 membres titulars de les meses de consulta i 48.780 membres suplents.
- 4.834 representants de l’Administració
- 9.200 policies (6.200 del Cos de Mossos d’Esquadra i 3.000 policies locals)
- Pressupost del dispositiu: 8.886.724 euros
- Participants: 5.400.000 catalans residents a Catalunya; 2.527 catalans residents a l’estranger; estrangers comunitaris/no comunitaris amb 1/3 anys de residència a Catalunya que ho sol·licitin.
- Calendari de votació: votació presencial la jornada del 9 de novembre; votació anticipada per dipòsit entre els dies 20 i 25 d’octubre (per als col·lectius de treballadors mobilitzats el 9 de novembre, persones amb nivell de dependència acreditat, persones amb comunicació d’hospitalització, persones internes en centres penitenciaris o de menors i catalans residents a l’exterior). Període de sol·licitud de vot anticipat per dipòsit per a residents a l’exterior entre els dies 1 i 7 d’octubre.
Convenis i protocols signats per al desplegament del dispositiu
Ahir dissabte, 27 de setembre, el Departament de Governació va subscriure els convenis i protocols per al desplegament del dispositiu de la consulta en els àmbits de la gestió de dades del registre de participants; la utilització de dades del Registre de població de Catalunya; el subministrament, transport i lliurament de material i la utilització de dades del Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. Governació ha formalitzat aquests convenis i protocols amb el Departament de la Presidència, l’Institut d’Estadística de Catalunya, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, i el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció.
Tota la informació sobre el dispositiu, els procediments i l'actualitat de la consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya és disponible a la pàgina web
www.9nconsulta2014.cat.