Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla INUNCAT per les pluges intenses

Protecció Civil: balanç incidències a causa de les fortes pluges d'aquesta tarda (18.00 h)

query_builder   28 setembre 2014 18:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla INUNCAT per les pluges intenses

Protecció Civil: balanç incidències a causa de les fortes pluges d'aquesta tarda (18.00 h)

 • Durant les properes hores es preveu que continuin les pluges intenses al litoral i prelitoral central, de Barcelona, i les acumulacions, amb increment del cabals dels rius i rieres en general
 • Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a les properes hores en motiu de les tempestes intenses, les acumulacions d'aigua i el creixement de rius i rieres
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les fortes pluges que estan descarregant sobretot al litoral i prelitoral central i per les afectacions que aquestes estan produint al territori.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 18.00 hores 393 trucades relacionades amb les pluges (entre les 12 i les 18 hores). La majoria de les trucades s’han fet des de la demarcació de Barcelona: 94 des del Baix Llobregat, 117 des del Vallès Occidental i 131 des del Barcelonès.
 
La majoria de trucades al 112 s’han fet per inundacions de baixos i garatges, embornals desbordats, filtracions i incidències viàries a causa de les fortes pluges.
 
El 112 ha derivat 96 avisos als Bombers de la Generalitat relacionats amb les pluges entre les 15.00 i les 17.30 hores. Per regions metropolitanes: 48 han estat a la Nord, 45 a la Sud, dos a la Regió Centre i un a Tarragona. Del total de serveis, 46 han estat a la comarca del Vallès Occidental i 31 d’ells al Baix Llobregat.
 
Els Bombers de la Generalitat ha rebut l’avís a les 17.24 hores d’un despreniment d’un mur a Corbera de Llobregat. Sembla que s’ha desprès un fragment d’uns 4 metres d’una paret mitjanera i no ha causat cap ferit. Dues dotacions de bombers s’han desplaçat fins el lloc del sinistre.
 
El telèfon 112 ha rebut també una trucada amb origen a Sabadell, indicant que un vehicle amb dos ocupants hauria estat arrossegat per l'aigua i els serveis d'emergència estan actuant a hores d'ara per assistir-li.
 
Protecció Civil de Barcelona ha activat aquesta tarda (a les 16:55 hores) el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Risc d'Insuficiència Drenant en fase d’alerta a causa de les fortes pluges registrades a la ciutat. L’Ajuntament ha informat que fins a les 17.30 h, els Bombers de Barcelona han realitzat 30 serveis relacionats amb les precipitacions.
També està activat en fase d’Alerta el Pla d’emergència del Parc Fluvial del Besòs.
 
Segons informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avui s’ha superat el nivell d’intensitat de pluges de 20 l/m2 en 30 minuts a Barcelona (27 l), Sabadell (22 l), al Prat de Llobregat (20 l), Vallirana (Baix Llobregat) (25 l). En aquest episodi de pluges, Vallirana ha recollit 105 l/m2 i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona també s'estan recollint uns 60 l/m2 de pluja acumulada.
 
A causa de les fortes pluges, els cabals dels rius Anoia i Llobregat està creixent i, tanmateix, està augmentant el volum de desguàs als embassaments que, de moment, es manté dins d’un nivell normal.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que, a causa de les pluges, s’han produït les següents afectacions viàries:
 
 • BP-1103: està tallada a Monistrol de Montserrat a causa d’unes esllavissades. Es fan desviaments senyalitzats.
 • B-10 o Ronda Litoral: hi ha un carril tallat a conseqüència de bassals d’aigua a la calçada entre Montjuïc i la Zona Portuària en sentit Trinitat
 • B-20 o Ronda de Dalt: hi ha bassals d’aigua a la calçada entre el Nus de la Trinitat i Vall d’Hebron en sentit Llobregat
 
Davant d’això des de l’SCT es recomana als conductors seguir els següents consells viaris en cas de circulació amb aquesta inclemència meteorològica: 
 • Reduir la velocitat atès que l’aigua a l’asfalt i la reducció de la visibilitat augmenten el risc de perdre el control del vehicle
 • Augmentar la distància de seguretat entre vehicles per tenir més espai de frenada
 • En cas de patir hidroplanatge no s'ha de frenar ni accelerar
 • Frenar i maniobrar amb suavitat per no bloquejar les rodes
 • Amb problemes de visibilitat per la pluja intensa, cal aturar el vehicle i senyalitzar la posició
 • En cas d'haver de travessar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l'eficàcia dels frens
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia