delegacio
 
El Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat c/ Alcalá, 44), seu cultural de la Generalitat de Catalunya a Madrid, ret homenatge al poeta català Joan Vinyoli (1914-1984) organitzant, amb la col·laboració de la Biblioteca Nacional, diverses activitats amb motiu del centenari del seu naixement.
 
Joan Vinyoli va fer una contribució fonamental a la poesia catalana i universal del segle XX. El periodista Jordi Llavina és el comissari de l’Any Vinyoli pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 
S’han organitzat tres actes. El primer serà un espectacle, un muntatge teatral, que tindrà lloc dimarts 30 de setembre, a les 20 h, al Círculo de Bellas Artes (Sala Valle Inclán) amb el títol “Vinyoli, la petita casa de mi mateix” a càrrec de l’actiu Mercè Sampietro i el músic i compositor Eduard Iniesta. (entrada fins completar aforament prèvia reserva trucant al telèfon 91524 10 00 de 11h a 14h i de 16h a 18h)
 
 
El segon es presentarà a la Biblioteca Nacional, una taula rodona “Joan Vinyoli en el centenario de su nacimiento” dimecres, 1 d’octubre, a les 19 hores. Intervindran Jordi Llavina, Xuan Bello i Carlos Marzal.
 
 
Per finalitzar, tindrà lloc al Centre Cultural Blanquerna, dijous 2 d’octubre a les 19 hores, la taula “Cien años de Joan Vinyoli. Poeta europeo” que comptarà amb la intervenció de l’escriptora Rosa Regàs; Javier Rodríguez Marcos, director del suplement Babelia a El País; Jordi Villaronga, poeta, assagista, crític i traductor, i el comissari de l’Any Vinyoli, Jordi Llavina.
 
 
Centre Cultural Blanquerna
Més informació: 915241002/ 00
c/ Alcalá, 44 Madri