Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la concentració de tots els jutjats socials a la Ciutat de la Justícia de Barcelona

query_builder   30 setembre 2014 16:25

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la concentració de tots els jutjats socials a la Ciutat de la Justícia de Barcelona

  • El Consell Executiu acorda situar a l’edifici J de la Ciutat de la Justícia els 33 jutjats socials de Barcelona, que actualment estan dispersos en tres espais diferents de la ciutat
 
  • S’estalviaran 3 milions d’euros anuals només en el lloguer dels edificis que actualment acullen els òrgans judicials
 
 
El Govern ha aprovat avui, a proposta del Departament de Justícia, l’acord que permetrà concentrar tots els òrgans unipersonals de la jurisdicció social de Barcelona en un únic emplaçament: la Ciutat de la Justícia. El Consell Executiu ha acordat designar l’actual edifici J de la Ciutat de la Justícia com a futura seu dels 33 jutjats socials declaratius de Barcelona, que actualment estan distribuïts en tres espais diferents de la ciutat.
 
En virtut de l’acord aprovat avui, la Ciutat de la Justícia acollirà els 33 jutjats socials declaratius en un edifici de gairebé 9.500 m2 de superfície. Actualment els jutjats estan distribuïts en dos edificis de la ronda de Sant Pere (11 i 10 jutjats) i un del carrer de Girona (9 jutjats), que no reuneixen les condicions mínimes d’espai, ni disposen de les instal·lacions i equipaments necessaris per poder implantar l’oficina judicial. Els 3 jutjats restants (els números 5, 23 i 30), que són jutjats d’execució, ja es van traslladar a la Ciutat Judicial el 19 de novembre de l’any passat, juntament amb els contenciosos.
 
La concentració dels òrgans judicials en un únic espai permetrà implantar el model organitzatiu d’oficina judicial en la jurisdicció social. A banda, suposarà una millora per als operadors jurídics i per als ciutadans, i generarà un estalvi econòmic important, valorat en 3 milions d’euros anuals només pel que fa al pagament del lloguer dels edificis actuals.
 
L’ocupació d’aquest edifici comportarà l’adaptació dels espais, que en principi estaven destinats a usos complementaris a dependències judicials, amb una compensació econòmica per a la concessionària de la Ciutat de la Justícia de 6.111.880.81 d’euros, que s’abonaran en el termini de nou anys.
 
El trasllat dels 30 jutjats socials està previst per a finals de l’any vinent.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia