• La mostra s’inaugura el 2 d’octubre al Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès i es podrà visitar fins al 30 de novembre de 2014
  • L’exposició s'ha pogut veure prèviament a Olot, Badalona, Manresa i Santa Coloma de Gramenet, en el marc del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura
Cartell exposició Guinovart
Dijous 2 d’octubre, a les vuit del vespre, s’inaugura l’exposició itinerant “Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes” al Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès. Organitzada pel Departament de Cultura amb la voluntat d’acostar l’art contemporani a la ciutadania, l’exposició reuneix un conjunt d’obres que són testimoni del protagonisme de l’art poètica en la trajectòria plàstica de Guinovart.
 
Amb el títol d’un dels poemes més coneguts de Joan Salvat-Papasseit, l’exposició itinerant “Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes” aplega un seguit de creacions de Guinovart procedents de la col·lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt i del Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart de Barcelona.
 
“Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes” s’estructura a partir de la relació de l’artista, un dels mestres més rellevants de l’informalisme, amb els poetes i la poesia. L’autor, que estigué vinculat a Dau al Set en la dècada dels anys 40 i 50 del segle passat, va descobrir la força del gènere amb la lectura de poemaris de Federico García Lorca. El poeta granadí fou qui li va obrir el ulls respecte de les potencialitats del llenguatge poètic per a la creació plàstica.
 
Manel Guerrero és el comissari d’aquesta exposició, que reuneix obres paradigmàtiques de la relació entre l’artista i la poesia, com Homenaje a García Lorca, carpeta editada al 1951 per Rafael Santos Torroella que és l’opera prima en què Guinovart utilitza la poesia com a material de construcció visual.
 
 
El recorregut de l’exposició
 
“Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes” és una mostra del programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura produeix i ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans, en cooperació amb els ens locals. Així, després de la seva inauguració al Museu de la Garrotxa d’Olot, la mostra s’ha pogut veure a l’Espai Betúlia de Badalona, al Centre Cultural El Casino de Manresa i a Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet, abans de finalitzar el seu recorregut al Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès.
 
En el cas de les arts visuals, el programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura pretén reforçar l’activitat cultural dels municipis, fer més accessible l’art contemporani posant un èmfasi especial en la difusió del patrimoni contemporani públic de museus i col·leccions i augmentar l’interès ciutadà per aquest art.
 
Cliqueu aquí per a més informació sobre l’exposició.