• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit el sopar de mecenes del Gran Teatre del Liceu, en el marc de la commemoració del 15è aniversari de la seva reobertura després de l’incendi de 1994
El president Mas i el president de la Fundació del Liceu, amb la resta d'autoritats
El president Mas i el president de la Fundació del Liceu, amb la resta d'autoritats
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït aquesta nit la important tasca del mecenes del Liceu perquè ha assegurat que, gràcies a ells, “hem reconstruït una estructura de ciutat i de país”.
 
En el marc de la commemoració del 15è aniversari de la reobertura del Liceu, després de l’incendi que el va arrasar el 1994, el president ha destacat que “és de millor qualitat quan les idees van a buscar els diners que quan els diners van a buscar les idees”, i ha subratllat que la reconstrucció del Liceu era una idea “tan potent” que “va trobar els diners, la implicació de molta gent anònima i el compromís”.
 
El president ha recordat l’incendi el Liceu, el 1994, com un fet de “gran impacte emocional per a molta gent”, i ha destacat que hi va haver dos fets decisius perquè la reconstrucció fos possible. D’una banda, “el consens polític i la col·laboració institucional”, perquè les institucions públiques i l’Ajuntament de Barcelona “es van posar d’acord i van tenir la reconstrucció com un objectiu compartit”. I, d’altra banda, “el mecenatge”, que ha destacat que entroncava amb els inicis del Liceu, que van ser privats, i que, “com tantes altres infraestructures i equipaments del país, va ser la gent la que va tenir la iniciativa”.
 
Per últim, el cap de l’Executiu ha destacat que la crisi també ha afectat al Liceu en els darrers anys, “però se li ha donat la volta”, i això significa, ha destacat Artur Mas, que “per molt complicades que siguin les coses, se’ls pot donar la volta”. Un fet, ha remarcat, que en cas del Liceu, és gràcies “al Comitè Executiu, a tots els treballadors, a les institucions que hi seguim col·laborant, i a vostès, els mecenes, que estan al peu del canó ajudant”.
 
A l’acte, que ha congregat prop de 200 persones, també hi han participat el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Joaquim Molins; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president del Consell de Mecenatge, Josep Vilarasau, i el director general del Liceu, Roger Guasch, entre d’altres autoritats.
 
El sopar s’ha celebrat a l’escenari i el rereescenari del Liceu, compartint espai amb la propera producció, La Traviata, i amb l’actuació musical del Cor del Liceu.

2  

Imatges

Sopar de mecenatge del Liceu (1)

Sopar de mecenatge del Liceu (1) 1873

Sopar de mecenatge del Liceu (2)

Sopar de mecenatge del Liceu (2) 1162