Nascuda amb la voluntat que esdevingui un punt de trobada i d’intercanvi entre els creadors d’animació catalans i el mercat internacional, aquest migdia, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presentat la 2a edició de
l’Anima’t Networking Summit, la cimera professional del sector de l’animació.
Aquesta trobada, que busca promocionar la internacionalització del sector de l’animació català, es desenvoluparà els dies del 16 i 17 d’octubre al Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
Anima’T, que actua com a complement professional del Sitges, Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, està impulsada pel Departament de Cultura amb el suport i col·laboració del festival de Sitges, Televisió de Catalunya, Animats, Diboos, Catalan Films & TV – Proa, Icex i Europa Creativa Desk - Media Catalunya.
Durant dos dies i mig, professionals de totes les branques del sector de l’animació es donaran cita a Barcelona per assistir a sessions de pitchings, sessions magistrals i conferències.
Anima’T Networking Summit compta cada any amb un país convidat per tal de reforçar els vincles internacionals, promovent la coproducció, la promoció i la difusió de productes d’arreu del món. A la segona edició d’Anima’T, el país convidat és el Regne Unit, representat per catorze empreses del sector. Igualment, s’ha convidat a una comitiva de programadors, distribuïdors i comissioning editors.
Durant la presentació del certamen als mitjans de comunicació, el conseller de Cultura ha destacat que “a l’entorn del sector de l’animació al nostre país, hi ha un conjunt molt important d’empreses que tenen bons productes i que, a més a més, han sabut internacionalitzar-se. Aquestes empreses necessiten una plataforma que els permeti posar a l’abast de tots aquells que puguin tenir interès en conèixer, participar i formar part de tots els seus projectes, un lloc on tot això es pugui expressar amb una mica de comoditat”.
Mascarell ha afegit que la creació d’Anima’T respon justament a la voluntat de “crear una plataforma, un aparador, un lloc d’encontre entre els nostres productors i aquells que, a nivell internacional, puguin tenir interès en els productes catalans d’animació. No anem a buscar grans quantitats de persones, si no persones molt ben trobades, que en el mercat internacional juguin papers destacats. El sector ho demanava i així ho hem volgut atendre”
Per la seva part, la presidenta d’Anima’T, Cristina Brandner, que també ha participat en la presentació, ha afegit que “per nosaltres és realment molt important tenir un esdeveniment com aquest a Barcelona, ja que suposa l’avantatge de jugar a casa. És un festival potser una mica més petit, quan a mida, que altres del mateix tipus, però igual d’important pel que fa a continguts per a compradors i productors que nosaltres puguem portar a aquí. A més, el nostre suposa trobades més directes, menys efímeres, que permeten un entorn més relaxat, on el comprador o inversor es pot mirar amb més detall els productes i demanar fins i tot personalitzacions. Barcelona té una gran tirada però no tenia un esdeveniment d’aquest tipus, malgrat que Catalunya és puntera en el sector de l’animació, que demanda un tipus de producció industrial esforçada com la d’aquí ”.