President

Guardons Turisme

President Mas: "El turisme és un sector capaç de donar esperança al primer repte del país: que la gent tingui feina"

query_builder   1 octubre 2014 23:06

event_note Nota de premsa

President Mas: "El turisme és un sector capaç de donar esperança al primer repte del país: que la gent tingui feina"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre el lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2014
El president i la resta d'autoritats amb els guardonats de la Nit
El president i la resta d'autoritats amb els guardonats de la Nit
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “el turisme és un dels sectors que és més capaç de donar esperança al que és el primer repte del país: que la gent tingui feina”.
 
En el marc de l’acte de lliurament dels Guardons del Turisme 2014, que s’ha celebrat aquest vespre al MNAC, el cap de l’Executiu ha subratllat que, davant de tots els reptes econòmics, polítics i democràtics que Catalunya té per davant, “el més important és que el país sigui capaç de ser allò que ha estat, un país d’oportunitats, capaç d’oferir feina i de fer que l’ascensor social funcioni”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha dit que Catalunya ha perdut part de la seva fortalesa en aquest terreny en els darrers anys, però ha remarcat que tenim actius per “donar-li la volta”, com són “un teixit econòmic i empresarial important, molta gent professional, universitats, escoles, infraestructures, i, sobretot, gent amb capacitat d’iniciativa i ganes de fer coses”.
 
“Hi ha un conjunt d’elements que ens permeten confiar que les coses ens aniran millor”, ha destacat el president, que ha insistit en què Catalunya “és un país que, des de molts punts de vista, s’ha posat les piles, creu en ell mateix, en les seves possibilitats, creu que és un país major d’edat, sempre ha volgut autogovernar-se i sempre ha estat un país de mentalitat oberta”.
 
A nivell mundial, hi ha grans països que funcionen bé, són competitius i tenen bons nivell de benestar, ha explicat el cap del Govern, però “també hi ha països petits que funcionen igual”. Aquest fet, ha remarcat, significa que “el problema no és la dimensió ni la població, sinó que el gran tema és si un país és capaç de fer les coses bé o no”.
 
“Nosaltres podem ser un d’aquests països petits, però amb economies molt competitives i obertes i estats del benestar de primera línia”, ha remarcat el president. I ha demanat als catalans i catalans que “el tremp que té el país no vagi a menys, sinó que vagi a més i tots contribuïm a què ens en puguem sortir davant de tots els reptes que té el país”. 
 
L’acte ha tingut lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya i els guardonats que han estat reconeguts em l’edició d’enguany han estat: Monnatura Pirineus (Son), en la categoria de Turisme Responsable; Cava & Hotel Mastinell (Vilafranca del Penedès), en la categoria de Millor Experiència Turística: Cava & Hotel Mastinell (Vilafranca del Penedès); Maria Abellanet (Barcelona), en la categoria de Millora del Coneixement, i Associació de Càmpings de Lleida (Lleida), en categoria d’Innovació.
 
També s’ha fet un reconeixement especial al fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, que presenta aquests dies la seva exposició “Catalunya des del Cel” al Palau Robert.
 

2  

Imatges

Foto de família dels guardons de Turisme 2014

Foto de família dels guardons de Turisme 2014 436

Lliurament a la presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida

Lliurament a la presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida 328

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia