Des de maig i fins setembre s’han gestionat fins a 25 telecures
El projecte Telecura millora l’accessibilitat i estalvia temps de desplaçament i recursos
La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha començat a implementar aquest mes de maig el projecte Telecura de ferides cròniques als centres de l’Institut Català de la Salut (ICS) d’aquest territori.
El projecte Telecura consisteix en consultes telemàtiques des dels centres d’atenció primària (CAP) a la infermera experta per al tractament de les ferides cròniques més complicades. L’objectiu és escurçar el temps de curació i atendre el pacient al seu CAP de referència o al propi domicili. D’aquesta manera es proporciona al pacient un major confort i accessibilitat, estalviant temps de desplaçament i recursos.
L’usuari de cada CAP té a la seva disposició un referent de cures o bé el professional d’atenció primària que tingui assignat. Aquests poden programar visites virtuals al mòdul de telecura, i envien una valoració, tant del pacient com de l’úlcera, adjuntant una foto que queda enregistrada a l’historial clínic del pacient. Aquesta informació arriba al referent del programa que proposa un tractament després de valorar totes les dades al seu abast. Fins aquest mes de setembre s’han registrat fins a 25 telecures a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.
Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de salut 2011-2015 que és el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut de la Generalitat de Catalunya. Aquest document estratègic articula la reforma del sistema sanitari català sobre tres eixos d’acció que donen resposta a les noves necessitats socials: l’abordatge de les malalties més comunes, l’atenció integral als pacients crònics i la modernització organitzativa.
El projecte de telecura de ferides cròniques està dins de la línia d’actuació 3 del Pla de Salut, que fa referència a un sistema integrat més resolutiu des dels primers nivells i al territori i, concretament, dins del projecte de millora de la resolució en els àmbits de relació més freqüent entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada.