El pati del Palau de la Diputació de Tarragona acollirà demà divendres, a les 18.30 h, la inauguració de l’exposició Literart, l'XI Mostra d’Art del Centre Penitenciari de Tarragona. Aquest conjunt d’obres són el reflex de la feina que durant el darrer any han realitzat una cinquantena d’interns als tallers artístics del Centre.
 
L’exposició està formada per més d’una trentena d’obres creades amb diferents materials (fang, fusta, paper, metall...), inspirades enguany en el món dels llibres, tant com a objecte com des del punt de vista del seu contingut. El resultat són ceràmiques, escultures i també instal·lacions. En destaca una escultura gegant, de gairebé tres metres d’alçada, que és una obra col·lectiva.
 
L’objectiu dels tallers artístics dels centres penitenciaris és utilitzar l’art com a via de reconstrucció dels valors i l’autoestima necessaris en el procés de rehabilitació de les persones privades de llibertat, mitjançant l’expressió de les seves emocions, a través del treball creatiu tant individual com col·lectiu.
 
A banda de la realització íntegra de les obres que formen part de la mostra, els interns també han participat en el muntatge de l’exposició, amb la qual col·labora la Diputació de Tarragona.
 
L'XI Mostra del Centre Penitenciari de Tarragona es podrà visitar fins al 26 d’octubre.