moment de la celebració
moment de la celebració
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest matí l’acte de commemoració del 25è aniversari de la Cooperativa Fruits Secs de Les Garrigues, SCCL, a Maials.
 
El conseller ha felicitat la cooperativa per la seva trajectòria i ha ressaltat que “si aquest projecte cooperatiu es manté és gràcies a l’esforç diari de tots els que esteu aquí i de les vostres famílies, a la continua adaptació a la realitat econòmica i productiva”.
 
Durant la seva intervenció, Pelegrí ha afirmat que les cooperatives tenen un paper fonamental en el teixit econòmic i social del sector agrari de Catalunya, ja que constitueixen l’entitat associativa bàsica de la pagesia a casa nostra. “Són un factor essencial en el desenvolupament econòmic, de progrés i de benestar al món rural, aporten aliments i productes de qualitat per donar un servei bàsic a la població com és l’alimentació i, alhora, tenen una clara vocació de suport a la comunitat a la qual serveixen”, ha dit el conseller.
 
“Per tot això, és evident que el sistema cooperatiu és un model empresarial de vital importància per a la vida rural, la producció agrària i l’agroindústria, sempre que aquestes cooperatives siguin empreses rendibles, modernes i innovadores”, ha afegit el responsable del DAAM.
 
En aquest sentit, el conseller s’ha referit al Pla marc del cooperativisme agrari català, la diagnosi del qual s’ha presentant durant l’última edició de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida. Pelegrí ha volgut destacar que “aquest pla ha de servir per donar futur i viabilitat al cooperativisme agrari, ja que identificarà les necessitats per tal de prioritzar els serveis i recursos que adrecem a les cooperatives agràries catalanes o bé per crear-ne de nous”.
 
El conseller ha afirmat que aquest document “ens ha de reforçar encara més la idea de la importància del cooperativisme català, ja que les cooperatives han contribuït amb el seu llegat i patrimoni històric a definir la nostra identitat com a país; i milloren la competitivitat de les empreses agràries dels seus socis a través dels serveis que donen”.
 
Finalment, Pelegrí ha incidit en la ferma aposta del Departament per les cooperatives “per la seva capacitat per a compaginar la viabilitat econòmica i la responsabilitat social, i perquè la història d’aquest país no es pot entendre sense els nostres pagesos, i la història dels nostres pagesos està estretament vinculada al món cooperatiu, així que enfortint aquestes, enfortim un sector bàsic per a l’economia catalana”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

foto de l'acte

foto de l'acte 319