• L’aplicació ofereix els subtítols o l’audiodescripció de la pel·lícula projectada a través del telèfon mòbil o la tauleta
  • Tres pel·lícules de producció catalana es podran seguir amb el sistema ArtAccés a l’Auditori del Festival: [REC]4, La Distància i Asmodèxia
Imatge Artaccés
El Departament de Cultura posarà en marxa l’aplicació mòbil ArtAccés, destinada a públics amb discapacitat auditiva o visual, a la inauguració de la 47a edició del Sitges, Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya. Tres de les pel·lícules de producció catalana que es podran veure al festival seran accessibles amb l’app ArtAccés: [REC]4, La Distància i Asmodèxia.
 
L’aplicació pública i gratuïta ArtAccés permet que qualsevol dispositiu mòbil (telèfon mòbil o tauleta) sincronitzi automàticament amb els subtítols o audiodescripció de la pel·lícula projectada. L’usuari pot utilitzar el seu propi dispositiu i en el cas dels discapacitats visuals, ArtAccés és compatible amb els requeriments d’accessibilitat necessaris per a aquest col·lectiu. L’app està disponible per a Android i IOS.
 
ArtAccés no requereix cap infraestructura ni inversió per part de les sales de cinema i pot ser utilitzada en qualsevol lloc on es consumeixi contingut audiovisual i tingui una connexió a internet. La gestió de continguts està centralitzada i una vegada aquests són publicats, l’accés és immediat, universal i públic.
 
El sistema es va presentar el mes de febrer passat en el marc del Mobile World Congress i dins de les activitats de m4all (Mobilitat per a tothom) que té com a objectiu la promoció de solucions mòbils que millorin la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social.
 
ArtAccés és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals i del Centre de Telecomunicacions  i Tecnologies de la Informació. S’ha comptat amb la col·laboració del Sitges, Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya per a la posada en marxa de l’aplicació en aquesta edició.
 
L’app permet l’accessibilitat als cinemes i en un futur als espectacles d’arts escèniques.
 
Projeccions
Enguany tres pel·lícules de producció catalana es podran seguir amb el sistema ArtAccés a l’Auditori del Festival de Sitges: [REC]4, La Distància i Asmodèxia.
 
REC]4 és la pel·lícula seleccionada per inaugurar avui el festival, a les 19:45 hores. La distància es projectarà el diumenge 9 d’octubre, a les 20:45 hores, i Asmodèxia el dimecres dia 8 d’octubre, a les 17:15 hores.
 
Totes les sessions comptaran amb la presència de col·lectius i associacions  de discapacitats amb dificultats auditives i visuals. El Departament de Cultura ha treballat conjuntament amb aquests col·lectius, les productores i el mateix festival per facilitar la seva accessibilitat a les sessions programades.