El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza una missió inversa de compradors de vins i alimentació d’Estats Units, que té com a objectiu posar-los en contacte amb empreses del sector agroalimentari català per tal d’estrènyer lligams de negoci entre aquests països, i que comptarà amb la presència del conseller delegat executiu de PRODECA i director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort.
 
Aquesta actuació, que tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre, a Barcelona, compta amb la participació de 16 importadors americans i amb 22 empreses del sector vitivinícola i 18 elaboradores d’alimentació, comprèn un programa amb trobades empresarials, així com la visita al Culinary School (CETT) adscrita a la Universitat de Barcelona (UB). La trobada finalitzarà amb visites dels importadors als centres productius i cellers de les empreses participants.
 
Per la seva banda, les empreses catalanes participants en aquesta actuació pertanyen a un ampli ventall de productes: des dels vins i caves fins a productes alimentaris com l’oli d’oliva, bombons, carn de porc, plats preparats, embotit, pernil serrà, pasta, gelats, torrons, mel i cafè, fins a vins i caves.
 
Estats Units és la primera economia mundial, i un dels mercats amb més despesa en alimentació, alhora que el primer importador mundial de vins. Se situa entre els primers destins de les exportacions catalanes, incloses les agroalimentàries. A més, es tracta d’un mercat altament competitiu, que marca tendències amb gran impacte internacional. Per aquests motius, és un mercat estratègic per a les empreses agroalimentàries catalanes, tant les que ja hi són presents i volen consolidar posicions, com per a aquelles que volen iniciar contactes comercials.
 
El Departament d’Agricultura, que manté l’aposta per donar suport a les exportacions agroalimentàries, organitza aquesta actuació amb l’objectiu de facilitar a les empreses agroalimentàries l’accés al mercat americà com a estratègia de diversificació i ampliació de mercats.

Empreses vitivinícoles participants: 22
 
Alsina Sardà | vi DO Penedès, DO Cava | El Pla del Penedès (Alt Penedès)
Arboleda Mediterranea | vi DO Penedès i DO Cava | La Fortesa (Anoia)
Barthomeus | vi DO Penedès | El Vendrell (Baix Penedès)
Biopaumerà-Helga Harbig Cerezo | DO Tarragona, DO Cava | Rasquera (Baix Ebre)
Bodegas Ca n'Estella | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Esteve Ses Rovires (Baix Llobregat)
Can Descregut | vi DO Penedès, DO Cava | Vilobí del Penedès (Alt Penedès)
Canals i Munné | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Casa Ravella | vi DO Penedès, DO Cava | Ordal (Alt Penedès)
Caves Rosell i Formosa | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Celler Cooperatiu Gandesa | vi DO Terra Alta | Gandesa (Terra Alta)
Celler Jordi Lluch | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès)
Cellers Unió | vi DO Catalunya, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Tarragona, DOQ Priorat, DO Cava | Reus (Baix Camp)
Costers del Sió | vi DO Costers del Segre | Balaguer (Noguera)
Eudald Massana Noya | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès)
Excelling Food and Wines | vi DO Montsant, DO Terra Alta, DO Penedès, DOQ Priorat, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Grup Pons | vi DO Costers del Segre | Rosselló (Segrià)
Jané Ventura | vi DO Penedès, DO Cava | El Vendrell (Baix Penedès)
Lagravera | vi | Alfarràs (Segrià)
Mont Marçal | vi DO Penedès, DO Cava | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Oriol Rosell | vi DO Penedès, DO Cava | La Gornal (Alt Penedès)
Pere Guardiola | vi DO Empordà | Campmany (Alt Empordà)
Roqueta Origen | vi DO Pla de Bages, DO Terra Alta, DO Catalunya | Manresa
(Bages)
 
Empreses d’alimentació participants: 18
 
Bida | multiproducte | Barcelona
Biopaumerà - Helga Harbig Cerezo | oli d’oliva| Rasquera (Baix Ebre)
Bombons Cudié | bombons | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Olis de Catalunya |  oli d’oliva DO Siurana, DO Garrigues, DO Terra Alta | Reus
(Baix Camp)
Cooperativa Riudecanyes | oli d’oliva | Riudecanyes (Baix Camp)
Dama de Elaia | oli d’oliva | Xerta (Baix Ebre)
Frigorificos Costa Brava | carn de porc | Riudellots de la Selva (Selva)
Grup Pons | oli d’oliva | Rosselló (Segrià)
Hurtos Arbat - Bellverd | oli d’oliva | Borrassà (Alt Empordà)
Just Gourmet Group | plats preparats | Palamós (Baix Empordà)
Migjorn Farm | oli d’oliva | Navàs (Bages)
Noel Alimentària | embotits, pernil serrà | Sant Joan Les Fonts (Garrotxa)
Priordei - Agrofoods | oli d’oliva | Lleida
Ros Connection | oli d’oliva | Figuerola del Camp (Alt Camp)
Sandro Desii | pasta i gelats | Esparreguera (Baix Llobregat)
Torrons i Mel Alemany | torrons i mel | Os de Balaguer (Noguera)
Torrons Vicens | torrons | Agramunt (Urgell)
Tupinamba | cafè | Canet de Mar (Maresme)
 
Productes premiats de les empreses participants:
 
  • Barthomeus

Barthomeus negre 2012 DO | Medalla de plata Concours International Bruxelles, Medalla d'Or de L'Acadèmia Tastavins del Penedès al millor vi negre jove de la DO Penedès, finalista concurs vinari d'enguany (a celebrar el dia 10 d'octubre).

Commendation at the Decanter Global Competition in London.

  • Biopaumerà-Helga Harbig Cerezo
Esther de Paumerà 2010 | Medalla de plata Milléssime Bio 2014, Fulla Dorada Guia Vinum Nature.
  • Can Descregut
Descregut Brut Nature Reserva 2011 | Medaile d'Argent Effervescents du Monde.
Descregut Brut Nature Reserva 2010 | Medaile d'Argent Effervescents du Monde.
Memòria Gran Reserva Brut Nature 2008 | Medaile d’Or Effervescents du Monde.
Benvingut! 2012 (red wine) | Seleccionat per la DO Penedès com a representant a Itàlia.
X100 2013 (White wine) Aged i Oak Barrel | Top 5 D.O Penedès Special Xarel·lo Award.
  • Canals i Munné
Dionysus Reserva Brut Nature Eco 2011 | Gran Medalla d’Or en el Concurs Mundial de Brussel·les 2013.
  • Celler Jordi Lluch
Cava Reserva 523 | Silver Berliner wein trophy 2008
V.E. Merlot Rosat | Silver a le mondial du rose Cannes ( France) 2005 I 2006.
  • Roqueta Origen
Abadal 3,9 2009 | Silver at Decanter 2014; Silver at IWSC 2014; Bronze at IWC 2014.
Synera Negre 2013 |  Vintage 2007 - Silver at Bruxelles 2009.
Vinya Nostra xarel·lo 2013 | Vintage 2012 - Silver at Mundus Vini Biofach 2014.
Vinya Nostra Nit de Tardor 2013 | Vintage 2011: Bronze at IWSC 2013. Vintage 2012: Gold at Mundus Vini 2013.
Los Condes Negre Tempranillo | Vintage 2013: Gold at Berliner 2014.
Los Condes Reserva 2010 | Vintage 2007: Bronze Medal at IWSC 2012; Gold at Berliner Weintrophy 2012. Vintage 2010: Gold Medal at Berliner 2014.
  • Cooperativa Riudecanyes
Oli d’oliva verge extra Escornalbou gourmet | Accedit COD 2013 “Millor Oli d’Oliva Verge Extra 2012-2014; Finalista ‘Millors AOVEs d’Espanya’ Expoliva 2012-2013; Finalista ‘Millors AOVEs d’Espanya’ MAGRAMA 2011-2012; Silver Medal – Los Angeles (California, USA) 2009.
  • Dama de Elaia
Premi a l'empresa innovadora 2010 per la Cambra de comerç de Tortosa.
Tres Gold Prestige als nostres olis en la Fira Internacional Terraolivo 2010 d'Israel.
Accèssit a la millor Almàssera d'Espanya 2010-11 per AEMO a Expoliva 2010.
Dos premis al millor oli ecològic a BIOL 2011 Itàlia.
Premi  Qualitat Ebrenca 2012.
Diploma Premi Innovació Tecnològica 2012.
  • Priordei – Agrofoods:
Extra Virgin Olive Oil Early Harvest Kids: Gulfood 2012 Award.
  • Sandro Desii
Pasta farcida bullida blanca i verda, ravioli amb mascarpone i alfàbrega,  raviolis de rostit de carn, raviolis Romano Ricotta i Grana Padano, Ravioli amb tòfones negres.
" Oro Laus Packaging 2012
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.