Empresa i Treball

ENERGIA

La Generalitat estudia impugnar l'acord d'indemnització al Castor perquè "les coses mal fetes per l'Estat no les han de pagar els ciutadans"

query_builder   4 octubre 2014 15:16

event_note Nota de premsa

ENERGIA

La Generalitat estudia impugnar l'acord d'indemnització al Castor perquè "les coses mal fetes per l'Estat no les han de pagar els ciutadans"

 
·      El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat aquest migdia que “des del Govern Català mirarem si aquest acord pot ser impugnar per intentar evitar que això repercuteixi a la butxaca dels ciutadans i de les empreses de Catalunya”.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat aquest migdia que “la Generalitat estudiarà les vies d’impugnació” del Reial Decret pel qual el Govern de l’Estat ha acordat repercutir en la tarifa del gas els 1.350 milions d’indemnització a l’empresa ACS per la suspensió del projecte Castor.
 
El conseller Puig ha explicat que “des del Govern de Catalunya mirarem si aquest és un acord que té possibilitats de ser impugnat per intentar evitar que això repercuteixi a la butxaca dels ciutadans i de les empreses de Catalunya”. “No estem gens d’acord amb que les coses mal fetes que es fan des de l’Estat, les acabin pagant els consumidors i els industrials de Catalunya, en definitiva, els ciutadans”, ha assenyalat el conseller.
 
Segons el conseller, “en aquests moments, ja no només trontollen les estructures constitucionals d’Espanya” i ha afegit “que quan parlem del Castor estem parlant d’una nova ensorrada d’infraestructures de l’Estat espanyol, que no sap construir i, a més, repercuteix en la butxaca dels ciutadans”.
 
El conseller Puig ha assenyalat que “les diferents reformes que està impulsant el govern central acaben repercutint sempre en el més dèbil, el ciutadà, l’empresari i el treballador”. A aquest respecte, Puig ha volgut recordar la reforma elèctrica, ”que ens ha portar l’energia més cara d’Europa”, o l’ensorrament de l’AVE a Girona, preguntat-se “si ara també pujaran el bitllet de l’AVE per connectar amb França?”.
 
El conseller Felip Puig ha fet aquest anunci en el marc del Saló del Caravanning, que ha inaugurat aquest migdia a Fira Barcelona.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia