D'esq a dreta, Yann Arthus-Bertrand, fotògraf, Javier Zaldúa, dir gral de Lunwerg, Ramon Folch, autor dels textos del llibre, i Pere Torres

  • L’exposició, que es pot veure al Palau Robert de Barcelona fins el 30 de novembre, és una mostra de 44 imatges aèries de Catalunya que es complementen amb informació turística mitjançant l’ús de les Google Glass.
  • La mostra forma part d’un projecte global que inclou el llibre “Catalunya des del Cel” publicat per editorial Lunwerg i una pel·lícula produïda pel propi Yann Arthus-Bertrand
 
El jardí del Palau Robert de Barcelona acull fins el 30 de novembre l’exposició “Catalunya des del Cel”, del prestigiós fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand. Aquest projecte, que ha estat impulsat per l’Agència Catalana de Turisme i l’editorial Lunwerg, té com a objectiu mostrar una Catalunya diferent a través de la mirada particular i única de Yann Arthus-Bertrand.
 
L’exposició consta d’una selecció de 44 impactants imatges aèries que a més es poden complementar amb informació turística mitjançant l’ús de les Google Glass. Així, els visitants de la mostra, prèvia visita concertada, poden utilitzar aquests dispositius que ofereixen diverses propostes turístiques a realitzar al voltant de l’indret on ha estat feta la fotografia.
 
Aquesta mostra forma part d’un projecte global que inclou un llibre i una pel·lícula. El llibre “Catalunya des del Cel”, que es pot adquirir a l’oficina de turisme de Palau Robert, ha estat editat per Lunwerg en català-francès i castellà-anglès i compta amb els textos del socioecòleg Ramon Folch. La pel·lícula, també titulada “Catalunya des del Cel”, és una producció del propi Yann Arthus-Bertrand i forma part d’un film més llarg anomenat “Human”, que té previst estrenar-se el setembre del 2015.
 
Per al secretari d’Empresari i Competitivitat, Pere Torres, “aquesta obra ens permet disposar avui d’una extraordinària visió sobre el nostre país i ens interessa des de una doble perspectiva: per una banda, és una eina que ens ajuda a projectar-nos al món com una destinació que es caracteritza no pels baixos preus sinó pels paisatges i la qualitat de la nostra oferta; i per l’altra, permet als catalans redescobrir el que tenim, no només des del punt de vista turístic sinó també per preservar els nostres paisatges”.
 
Per la seva banda, Yann Arthus Bertrand considera que “només es poden fer bones fotografies si s’estima el paisatge que es fotografia, i jo em vaig enamorar de Catalunya des de la primera vegada que vaig venir”.
 
L’exposició, el llibre i la pel·lícula proposen un viatge per la geografia catalana a través d’imatges molt variades d’un territori divers i complementari: de les altures solitàries dels Pirineus a les planes inesperades; de la variada línia de costa als humanitzats paisatges de les pistes d’esquí; i de la regularitat de l’Eixample barceloní a l’espectacularitat dels monuments mil·lenaris o les torres humanes que aixequen els castellers.
 
Yann Arthus Bertrand
 
Yann Arthus-Bertrand està considerat el millor especialista en fotografia aèria del món. Les seves fotografies han recorregut tot el planeta mostrant-nos paisatges plens de bellesa i de color, i fent evidents alhora els problemes que l’afecten.
 
A Yann Arthus-Bertrand sempre l’han fascinat el món animal i els espais naturals. En tornar de Kenya, on va estudiar, amb la seva esposa Anna, el comportament d’una família de lleons, publica el llibre “Lions”. Es converteix en fotògraf de grans reportatges.
 
Amb motiu de la primera Cimera de la Terra, celebrada a Rio l’any 1992, inicia, amb el patrocini de la Unesco, un gran projecte fotogràfic sobre l’estat del món, a partir del qual publica “La Terra vista des del Cel”. Estenent la seva implicació amb la causa mediambiental, crea la fundació GoodPlanet.
 
L’any 2009 dirigeix la pel·lícula HOME, sobre la situació del planeta, que han vist uns 600 milions d’espectadors. A París, en el Grand Palais, exposa 6 milliards d’Autres, 5.000 vídeos enregistrats per tot el món, en què homes i dones d’arreu parlen sobre qüestions diverses.
 
El 22 d’abril de 2009 és nomenat «ambaixador de bona voluntat» del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, com a mostra de reconeixement pel seu compromís.
 

1  

Fitxers adjunts

, de davant a enrere Yann Arthus-Bertrand, fotògraf, Javier Zaldúa, director general de Lunwerg, Ramon Folch, autor dels textos del llibre, i Pere Torres.

, de davant a enrere Yann Arthus-Bertrand, fotògraf, Javier Zaldúa, director general de Lunwerg, Ramon Folch, autor dels textos del llibre, i Pere Torres.
JPG | 986